OČEKUJE SE ODLAZAK

Šta se dešava s Hardenom: Javno se obrušio na velikog prijatelja i osobu od povjerenja

Osoba koju je Harden toliko hvalio i kojem se uvijek zahvaljivao, prema njegovim riječima, ga je izdala

Harden: Nezadovoljan u Filadelfiji. AP

N. H.

14.8.2023

Džejms Harden (James) daleko je od svojih najboljih godina, ali bi u ozbiljnoj ekipi mogao pomoći u borbi za naslov. I dalje je jedna od superzvijezda NBA lige i to mu se ne može poreći. 

Ono što zabrinjava je njegov odnos s Filadelfija Seventisiksersima, odnosno s generalnim menadžerom  franšize Darilom Morijem (Daryl Morey). 

Mori je s Hardenom sarađivao u Hjuston Roketsima, štaviše on ga je i doveo u ekipu iz Teksasa te sklopio tim oko njega. 

Doveo ga je i u Filadelfiju prošle godine nakon što je Harden izrazio nezadovoljstvo situacijom u Bruklinu. 

Međutim, nešto se desilo u odnosu njih dvojice. Osoba koju je Harden toliko hvalio i kojem se uvijek zahvaljivao, prema njegovim riječima, ga je izdala. 

- Daril Mori je lažljivac i više neću biti član organizacija čiji je on član. Ponovit ću. Daril Mori je lažljivac i više neću biti član organizacije čiji je on član - kazao je Harden među okupljenom masom.

Hardenu preostaje sve manje opcija za odlazak u karijeri. Ima ugovor od 36 miliona dolara, ali produkcija koja mu je donijela taj ugovor odavno više nije tu. 

Ovog ljeta spominjao se njegov povratak u redove "Raketa" iz Hjustona, ali je novi trener Ime Udoka stavio veto na njegovo dovođenje. 

Los Anđeles Klipersi su zainteresovani. Oni imaju problem jer ga ne mogu dovesti zbog limitiranog stanja u njihovom "salary capu", a ugovori koji bi mogli to da pokriju nisu interesantni za Sikserse. 

Harden je poznat po načinima na koje zatraži odlazak iz NBA klubova i javni istupi mu nisu strani, ali čudi da se okrenuo protiv čovjeka koji ga je dva puta dovodio u svoju ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.