ZVIJEZDA PORTLANDA

Nazire se kraj višemjesečne sage: Pojavio se novi, dosad najozbiljniji, kandidat za Lilarda

Još uvijek nije poznato šta bi se u situaciji trejda Lilarda desilo sa Jusufom Nurkićem

Lilard: Želja Toronta. AP

N. H.

26.9.2023

Demijan Lilard (Damian Lillard), saigrač Jusufa Nurkića, zvanično je zatražio trejd iz Portlanda, iako se o njegovom odlasku priča od početka ljeta. 

Nikako Trejl Blejzersi ne uspijevaju naći adekvatnog partnera u ostalim franšizama kako bi razmijenili svoju najveću zvijezdu, ali se, poslije Los Anđeles Lejkersa i Majami Hita, pojavio novi tim koji je zainteresovan za njegove usluge. 

 Prema pisanju "ESPN-a", za njegove usluge su zainteresovani Toronto Raptorsi, navodeći da su to saznali od dvojice funkcionera NBA franšiza. 

Lilard je htio preći u Majami, ali ekipa s Floride nije uspjela napraviti dovoljno dobar paket koji bi zadovoljio Masaija Uđirija (Ujiri), generalnog menadžera Raptorsa. 

S druge strane, Raptorsi su u mogućnosti ponuditi Paskala Siakama (Pascal Siakam), Skotija Barnsa (Scottie Barnes) i O Dži Anunobija (OG Anunoby), a tu je i ruki Grejdi Dik (Gradey Dick).

Svakako, najviše interesa je pokupio Skoti Barns, za kojeg smatraju da bi bio odličan uz Skuta Hendersona (Scoot) i Šejdona Šarpa (Shaedon Sharpe), kao novi trio veoma mladih i perspektivnih igrača.

Još uvijek nije poznato šta bi se u situaciji trejda Lilarda desilo sa Jusufom Nurkićem. On je u više navrata rekao da je tu zbog Lilarda, a nije posve jasno ni kako bi se uklopio sa mladom osovinom ekipe, te je sasvim realno da bi i on bio poslat u neku drugu ekipu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.