NBA LIGA

Video / Niko kao Popovič: Publika pravila haos, a onda je legendarni trener uzeo mikrofon

Lenard je bio dugogodišnji član Sparsa, ali se na ružan način rastao sa ekipom iz Teksasa što mu navijači nikad nisu "oprostili"

Popovič: Kazao publici da prestanu zviždati. Screenshot/X

N. H.

23.11.2023

Košarkaši San Antonio Sparsa poraženi su na svom parketu od Los Anđeles Klipersa rezultatom 102:109. 

Iako su ciljevi ove dvije ekipe u sezoni različiti, ekipa iz "grada anđela" se namučila kako bi došla do pobjede, a centralna figura ovog susreta bio je Kavaj Lenard (Kawhi Leonard). 

Lenard je bio dugogodišnji član Sparsa, a u ovoj ekipi je i dostigao status velike zvijezde. Međutim, on se na veoma ružan način rastao sa svojom bivšom ekipom. 

Neki tadašnji igrači ekipe iz Teksasa smatrali su da je Lenard "previše oprezan" sa oporavljanjem od povrede, što ovaj krilni košarkaš nije prihvatio na najbolji način, te je presjedio veći dio sezone, da bi na kraju bio razmijenjen u Toronto Raptorse, s kojim je u jedinoj sezoni provedenoj u tom klubu osvojio titulu NBA prvaka. 

Navijači mu "izdaju" nikad nisu oprostili, a na sinoćnjem meču publika je posebno bila agresivna prema njemu. 

Tada je na scenu stupio legendarni trener San Antonija Greg Popovič, koji je zgrabio mikrofon i kazao publici da prestanu zviždati svom bivšem miljeniku. 

Lenard je utakmicu završio s 26 poena i pobjedom, te je dobio malu osvetu za zvižduke, dok se legendarni Popovič još više usadio u srca zagriženih fanova NBA lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.