NBA LIGA

Video / Pogledajte kako je Luka Dončić poželio dobrodošlicu novim igračima Dalasa

Dončić je vodio Dalas do pobjede nad Oklahomom 146:111

Luka Dončić. AP

H. J. I.

11.2.2024

Luka Dončić je vodio Dalas do pobjede nad Oklahomom 146:111 uz njegovih poslovičnih par učinaka za anale. Za samo 31 minutu u igri postigao je 32 poena uz šut iz igre 9/14. Imao je 9 asistencija i 8 skokova. Dončić, koji uopće nije igrao zadnju četvrtinu, u prvoj je i na poluvremenu zabilježio historijske pothvate.

Dalas je prvu četvrtinu dobio 47:30, čime je postavio rekord efikasnosti franšize u prvom dijelu meča. Naravno, za to je najzaslužniji Dončić, koji je postigao čak 18 poena. Do poluvremena je imao 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Tako je ostvario već 41. prvo poluvrijeme s učinkom 20/5/5 u najvažnijim kategorijama otkako je prije šest godina došao u NBA. Za ilustraciju kakav je to učinak poslužit će podatak da prvi do njega s takvim brojkama u ovom periodu ima 20 spomenutih poluvremena manje, a to je Nikola Jokić. 

Kajri Irving (Kyrie) postigao je 25 poena, a dodao je 6 skokova i 8 asistencija. S velikim zanimanjem očekivao se nastup dva nova igrača Mavsa, pribavljena u trejdu. PJ Vašington (Washington) bio je jako dobar s 14 poena i 5 skokova, ali Daniel Gaford (Gafford) je briljirao. 

Za samo 17 minuta imao je 19 poena i 9 skokova. Tako je postao prvi NBA igrač s ovakvim učinkom za manje od 20 minuta debija. Publici u Dalasu sjajno ih je predstavio šef ceremonije. Luka Dončić je naime obojici novajlija poželio dobrodošlicu tako da im je efektno asistirao za alley-oop zakucavanja čim su ušli u igru u prvoj četvrtini.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.