SJAJNI KOŠARKAŠ

Jedan od najboljih igrača Bosne Vojin Ilić za "Avaz": Želimo nastaviti seriju pobjeda

Našao se na spisku selektora Bećiragića

Ilić: Igra u odličnoj formi. KK Bosna

11.2.2024

Košarkaši sarajevske Bosne ove sezone igraju odlično, a sjajne partije „Studenata“ prati i sve brojnija publika u Skenderiji. Navijače ne možete prevariti, pa su pune tribine Skenderije potvrda dobrog rada Bosne koja želi da se vrati na stare staze, da ponovo bude prvak Bosne i Hercegovine.

Jedan od glavnih igrača Bosne na tom putu je reprezentativac Bosne i Hercegovine Vojin Ilić koji briljira u bordo dresu ove sezone.

Sve bolji

- Prelijep je osjećaj, prije svega jer ekipa pobjeđuje i diže formu iz utakmice u utakmicu, a naravno da sam sretan i zbog svojih dobrih igara. Pokušat ću da nastavim da doprinosim da ekipa nastavi s pobjedama – rekao je sjajni Ilić na početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Bosna je u velikoj seriji pobjeda, računajući mečeve Kupa, trenutno je na devet uzastopnih trijumfa, a tu seriju želi produžiti i danas kada gostuje Spartaku iz Prijedora.

- Sigurno je da smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu i mislim da će uz pravi pristup i veliku želju doći i deseta uzastopna pobjeda – istakao je Ilić.

On se ljetos priključio Bosni i za kratko vrijeme se nametnuo u jednog od lidera ekipe. U razgovoru za "Avaz“ istakao je kako je atmosfera u timu odlična.

Vjetar u leđa

- Ovo je sjajna grupa prije svega dobrih ljudi i pokušavamo da uživamo u svakom trenutku zajedno – istakao je Ilić.

Iliću i društvu ove sezone vjetar u leđa daje i brojna publika koja ih bodri tokom utakmica. Podsjeća to na one slavne dane Bosne, kada je Sarajevo disalo za nekadašnjeg prvaka Evrope.

- Podrška nam puno znači. Svima nam je drago da vidimo punu Skenderiju. Mi ćemo pokušati svojim dobrim igrama i dobrim rezultatima privući publiku i nadam se da će Skenderija biti sve popunjenija.

Pune tribine u Skenderiji. KK Bosna

Imamo dosta kvalitetan roster i samim tim ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu i pokušati doći do prvog mjesta na tabeli u regularnom dijelu Prvenstva – kazao je Ilić.

Inače, Vojin Ilić se našao na širem spisku selektora reprezentacije BiH Adisa Bećiragića uoči predstojećih kvalifikacionih utakmica za Eurobasket 2025. protiv Kipra (23. februar) i Francuske (26. februar).

- Velika je čast i privilegija biti dio reprezentacije. Prije svega nadam se da su svi momci sa spiska zdravi, kvalitet nije upitan i mislim da možemo doći do pobjede na Kipru, ali i protiv favorizovane Francuske na domaćem terenu – poručio je Vojin Ilić za "Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.