"MENTALITET MAMBE"

Video / Dan kada je Kobi Brajant šokirao i svoje saigrače: Sve za pobjedu, a brat mu je postao neprijatelj

Kunem vam se, prvi napad na utakmici je to uradio. Bili smo u fazonu "je**te šta se desilo", rekao je Džejms

Brajant: Želio je pobjede po svaku cijenu. AP

E. Ć.

12.2.2024

Ne prođe dan da se ljubitelji košarke ne prisjete legendarnog Kobija Brajanta (Kobe Bryant).

Čuveni košarkaš je poginuo 26. januara 2020. godine nakon što mu se srušio helikopter u blizini Los Anđelesa. S njim je stradala njegova kćerka Đina (Gianna) i još sedam osoba.

Nedavno je u čast Mambe otkrivena i statua ispred Kripto arene u Los Anđelesu, a svakodnevno se na društvenim mrežama pojavljuju razne anegdote.

Statua Kobija Brajanta ispred Kripto arene. Platforma X

Jedna od najzanimljivijih anegdota je ona koja se veže za finalni duel protiv Španije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Brajant je bio veliki prijatelj s Gasolom, u to vrijeme su bili saigrači u Los Anđeles Lejkersima, međutim, kada su se našli na parketu jedan nasuprot drugog, Kobi ga je gledao kao neprijatelja.

Kobi je pred sami početak meča saigračima rekao da će u prvom napadu Španaca dati Gasolu do znanja da nisu braća u tom finalu, a Lebron Džejms (LeBron James) i ostali saigrači mu nisu vjerovali.

Krenula je utakmica, Brajant je znao da će Gasol blokirati šutera. I onda šok. Svom snagom se Brajant zaletio u Gasola, napravio je faul, dobio ličnu grešku, ali dokazao svoje tvrdnje.

- Rekao je da će u prvom napadu da udari Gasola u prsa. Nismo mu vjerovali da će to da uradi. Daj. čovječe. on ti je saigrač, nema šanse da to uradiš. Znao je da prvi napad ide preko njega...

Kunem vam se, prvi napad na utakmici je to uradio. Bili smo u fazonu "je**te šta se desilo" - rekao je Lebron Džejms u dokumentarcu "Redeem Team" koji govori o nastupu američke reprezentacije na OI u Pekingu.

Kobijevi saigrači su bili u nevjerici zbog tog poteza Brajanta, ali su shvatili njegovu poruku. SAD su na kraju slavile sa 118:107 i osvojile zlatnu medalju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.