NAKON OSVAJANJA KUPA

Trener KK Bosna Aleksandar Damjanović za "Avaz": Počinje nova era u sarajevskoj košarci

Ovo je podsticaj i obaveza da nastavimo u istom ritmu, naglasio je

Damjanović: Znači mi ovaj trofej. KK Bosna

20.2.2024

U Sarajevo se polako vraća stara, dobra košarkaška euforija. Najviše za to su zaslužni igrači Bosne, ali i trener „Studenata“ Aleksandar Aco Damjanović, koji su donijeli trofej Kupa Mirze Delibašića u svoju vitrinu nakon 14 dugih godina.

Trener Damjanović, pravi „vojnik“ Bosne koji je obavljao sve funkcije u klubu, više nego zadovoljan je uspjehom, a to je i podijelio u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Dobar put

- Mnogo mi znači, zbog mene lično, što sam prvi trofej u trenerskoj karijeri osvojio ovdje. Sretan sam i zbog igrača koji su ostavili dušu na terenu i zasluženo stigli do trofeja, te omogućili klub da poslije toliko godina osvoji naslov. Sretni smo, a i nadam se i navijači, koji izrazito cijene i vole klub – započeo je Damjanović razgovor za „Dnevni avaz“.

Dotakao se Aco, kako ga svi vole zvati, i toga šta bi mogao ovaj trofej značiti za budućnost kluba.

- Nadam se da je ovo znak da počinje nova era u sarajevskoj košarci. Samo osvajanje trofeja je podsticaj i obaveza da se nastavi na istom nivou i dođe do ostalih uspješnih rezultata. To nije nimalo lako, zahtijeva puno rada i ulaganja – kazao je Damjanović.

Detalj sa utakmice Bosna - Igokea - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Ciljevi kluba

Trener Damjanović je naglasio da je svaki uspjeh proizvod rada.

- Sport kao sport, potrebna je velika doza strpljenja. Moramo poštovati protivnike, koji ulažu isti trud i rad. Vjerovati u sebe i u ono što radimo. Biti hrabri i zaslužiti tu sreću, koja je potrebna da bi se došlo do velikog rezultata – rekao je trener Bosne.

Za kraj, osvrnuo se i na ciljeve kluba u nastavku sezone.

- Mi smo osvojili trofej i odradili smo dio što se tiče Kupa Mirze Delibašića. Put do samog završnog turnira je bio težak. Gostovanja u Tuzli i Žepču nisu nimalo laka. Uspjeli smo riješiti i više nego respektabilnog protivnika poput Igokee. Vjerovali smo u sebe i potrudili se da dođemo do uspjeha. Pred nama je veliki dio prvenstva, pa Liga 6, za koju smo već plasirali. Mnogo je stvari moguće, nastavit ćemo u istom ritmu i nadati se da ćemo kroz prvenstvo izboriti ABA 2 ligu. Ne ovisi samo o nama, ali ono što zavisi ćemo probati uraditi na pravi način. O ostalim trofejima je prerano pričati, ali ćemo raditi na tome – zaključio je Damjanović razgovor za „Dnevni avaz“.

Značajna podrška

- Podrška nam znači mnogo, uvijek je bitna. Voljeli bi i kada bi to bilo u velikoj dvorani Skenderije. Ako se prisjetimo nekih mojih vremena, kada je i ona bila dupke puna, to je dodatni adrenalin kod igrača, koji u tim utakmicama daju i preko maksimuma. Možda i pređemo u veliku dvoranu, pa i nju napunimo – kazao je Damjanović.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.