NA MEČ PODSJETILA I FIBA

Francuzi i Pojrije se nerado sjećaju posljednjeg gostovanja BiH: O zakucavanju Nurkića se još priča

Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a "Zmajevi" su u grotlu Skenderije nakon produžetaka savladali Francusku sa 96:90

Brutalno zakucavanje Nurkića. Screenshot

E. Ć.

26.2.2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Tuzli ugostiti Francusku u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Francuzi su moćna ekipa, ali se nisu dobro proveli na posljednjem gostovanju u BiH. Na to je podsjetila i krovna kuća svjetske košarke FIBA. 

Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a "Zmajevi" su u grotlu Skenderije nakon produžetaka savladali Francusku sa 96:90.

Našu selekciju su do trijumfa predvodili sjajni Džanan Musa i Jusuf Nurkić, a potez večeri je bilo fantastično zakucavanje "Bosanske zvijeri" preko Vensana Pojrijea (Vincent Poirier).

Pojrije će i večeras biti u sastavu Francuske, dok Nurkića neće biti među "Zmajevima". Podsjetimo, NBA igrači ne mogu nastupati za reprezentacije u ovom kvalifikacijskom prozoru.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Francuska igra se od 19:00 sati, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.