DŽEJLEN BRAUN

Najplaćenija zvijezda NBA lige: Post mi pomaže, ovo je nevjerovatno doba godine

Braun posti svaki dan koji se ne održava na dan njegovih partija na parketu

Džejlen Braun. AP

N. H.

25.3.2024

Džejlen Braun (Jaylen Brown), igrač s najvećim ugovorom u historiji NBA lige i zvijezda Boston Seltiksa, jedan je od košarkaša iz najjače svjetske lige koji posti tokom ramazana.

Ramazan je mjesec u kojem se muslimani suzdržavaju od pretjerivanja bilo koje vrste, a prvenstveno kroz cjelodnevni post od hrane i pića. 

Braun posti svaki dan koji se ne održava na dan njegovih partija na parketu, te on ne vidi u tome problem, budući da ne želi da se tuđe borbe zanemaruju tokom ramazana. 

- Ovo je nevjerovatno doba godine. Mnogo ljudi širom svijeta posti, a ja sam samo jedan od njih i ne izdvajam se ni po čemu. To je nevjerovatan mjesec za jačanje organizma, snage i fokusa - odgovorio je Braun. 

Inače, on nikad nije potvrdio svoja religijska uvjerenja, ali sada su mnogi uvjereni da je musliman. 

Inače, Braun nije jedini igrač koji posti, a mnogi se odlučuju za post čak i danima kada igraju utakmice, a kao razlog svoje odluke često navode da im post razbistri um i čini igru lakšom. Jedan od takvih igrača je i naš centar Jusuf Nurkić. 

Podsjećamo, Braun je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 304 miliona dolara i to ga pravi jednim od najplaćenijih igrača u historiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.