FINALE SUPERLIGE SRBIJE

Nevjerovatne scene iz Beograda: Košarkaši Zvezde se vratili na parket, Partizan nije, čeka se epilog "cirkusa"

Partizan je imao prednost (57:45), bio je u naletu, kada su sudije zbog skandiranja i ubacivanja predmeta sa tribina prekinuli utakmicu

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

5.6.2024

Neviđene scene dolaze iz Srbije, odnosno iz Štark Arene gdje se igra drugi meč finalne serije Superlige između Partizana i Crvene zvezde.

Nema sumnje da će se o ovoj utakmici mnogo pričati u narednom periodu. Naime, Partizan je imao prednost (57:45), bio je u naletu, kada su sudije zbog skandiranja i ubacivanja predmeta sa tribina prekinuli utakmicu i tražili da se dvorana isprazni. 

Tada su najvatreniji navijači Partizana, popularni Grobari, poručili svojim košarkašima da ne igraju u tim uslovima.

Iako je prvobitno donesena odluka da meč bude nastavljen pred praznim tribinama, nakon nekih 45 minuta otkako je utakmica prekinuta košarkaši Partizana su pozdravili navijače i otišli u svlačinicu, a utakmica je, bar je tako izgledalo defintiivno prekinuta.

Nakon što je dvorana ispražnjena, sat i po vremena kasnije, igrači Zvezde su se vratili na parket, čekali 15 minuta svog rivala, koji nije izašao iz svlačionice.

Nakon što je proteklo 15 minuta, košarkaši Zvezde su se pozdravili sa sudijama, potom došli do centra, uputili pozdrav i napustili teren Beogradske arene. 

Prema propozicijama takmičenja rezultat će biti registrovan 20:0 u korist Zvezde kojoj će pripasti i šampionski pehar.

Srbijanski mediji pišu da će definitivnu odluku saopštiti direktor lige Aleksandar Grujin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.