KO S KIM

Žrijeb Lige prvaka: Svi žele Romu, kao da su zaboravili šta se desilo Mesiju i društvu

Avaz.ba

13.4.2018

Žrijeb za Ligu prvaka i Evropsku ligu tradiocionalno se održava petkom u sedmici u kojoj je okončan predhodni krug takmičenja.

Danas u 13 sati održaće se žrijeb polufinalnih parova Lige prvaka u Nionu. Kao što je to već bio slučaj s četvrtfinalnim žrijebom, nositelja ni bilo kakvih ograničenja nema.

Svi mogu igrati protiv svakoga, a u borbi za naslov najbolje ekipe Evrope su, podsjetimo, ostali Bajern, Liverpul, Real i Roma.

Sve ekipe priželjkuju Romu, dok kladionice Rimljanima daju najmanje šanse za osvajanje trofeja. Najbolje stoji Real, pa Bajern, Liverpul, te na kraju Roma.

Romu svi vide kao najlakšeg protivnika, bez obzira što su u četvrtfinalu ponizili i sa 3:0 iz daljenjeg takmičenja izbacili Barcelonu, Rimljani u Minhenu, Madridu i Liverpulu figuriraju kao "lak zalogaj".

Možda bi trebali pitati Mesija i društvo da li je Roma zaista lagan plijen, ali sve u svoje vrijeme...

Sat prije Lige prvaka saznat ćemo i polufinalne parove Evropske lige. Žrijeb će biti isti kao i onaj za Ligu prvaka, a sinoć su put među četiri najbolje momčadi u ovom takmičenju izborili Arsenal, Atletiko, Marsej i Salcburg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.