MUNDIJAL 2018.

Ibrahimović u svom stilu: Svjetsko prvenstvo bez mene nije vrijedno gledanja

Avaz Sport

12.6.2018

Zlatan Ibrahimović, fudbaler LA Galaksija, ponovio je da će Svjetsko prvenstvo u Rusiji bez njega biti drastično slabije.

Ibrahimović je ponovio svoje riječi otprije nekoliko godine i dodao da je potpuno ozbiljan u toj tvrdnji.

- Odmah sam stavio do znanja da ne idem tamo da igram s nacionalnim timom, ali, kao što sam rekao prije četiri godine, tako ponavljam i danas – Svjetsko prvenstvo bez mene nije vrijedno gledanja - rekao je Ibrahimović u svom stilu.

To stvarno mislim, dodao je.

Šveđanin je istakao da postoji velika šansa da se nađe u Rusiji.

"Moguće je da ću biti prisutan i uživati u Mundijalu izbliza."

On je odabrao nekoliko favorita koji bi mogli do titule na Svjetskom prvenstvu.

- Mislim da su favoriti Brazil, Španija, Njemačka i očigledno Švedska. Argentina, također, iako oni ne žele da govore o sebi kao favoritima, ali jesu. Žao mi je što Sjedinjene Američke Države nisu uspjele da se kvalificiraju jer je to zemlja u kojoj živim i navijao bih za njih.

Onda je upitan ko bi od igrača mogao da obilježi predstojeće takmičenje.

- Zapamtite da ovo nije individualni sport, već timski. Mislim da će Nejmar, poslije duge pauze zbog povrede i povratka, bit gladan igre, da će nositi svoj tim i oni će ga pratiti. Sa Mesijem je slika normalna – najbolji je i tim ga prati. Sa Ronaldom, također. Vidjet ćemo šta će se dešavati, sezona je bila duga i igrači su igrali 10-11 mjeseci. Vidjet ćemo ko je fizički i mentalno na 100 posto, a takve stvari su odlučujuće. Nije važno koliko ste spretni ako niste potpuno zdravi - zaključio je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.