LIGA NACIJA

Sve ulice u blizini stadiona Grbavica zatvorene za saobraćaj

Do sada najbrojnija grupa gostujućih navijača dolazi na stadion

Avaz

Avaz.ba

15.10.2018

Još od petka, odnosno od dolaska navijača Sjeverne Irske u glavni grad naše zemlje, MUP Kantona Sarajevo pojačano i uspješno osigurava mjesta u centru i starom dijelu grada, na kojima potencijalno može doći do navijačkih nereda.   

Iz sarajevske policije pozvani su svi građani, a posebno navijači da svojim uzornim ponašanjem pomognu da utakmica, odnosno prateći događaji proteknu u fer i sportskoj atmosferi.    

Tako će pripadnici saobraćajne policje danas od 14 sati za saobraćaj zatvoriti Zvorničku ulicu u dijelu od raskrsnice s ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice saulicom Hamdije Čemerlića, te na ulicu Topal-Osman Paše na dijelu od raskrsnice saulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice s ulicom Zvornička. 

U spomenute ulice moći će ući samo automobili sa VIP ili specijalnim propusnicama, a koji će se moći parkirati na parkingu u Zvorničkoj ulici.   

Zbog sigurnosnih razloga na stadion neće biti dozvoljeno unošenje predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, kišobrani, niti bilo koji tvrdi predmet, kao ni unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Također, na stadion je zabranjeno unijeti hranu i piće.  

Zvanično, na utakmici će biti prisutno 675 gostujućih navijača, iako su pojedini irski mediji javili kako je u Sarajevo došlo i do 2.000 vatrenih navijača.   

Još jednom recimo da utakmica BiH – Sjeverna Irska počinje u večeras u 20.45 sati na stadionu Grbavica.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.