PRAVI ZMAJ

Prosinečki organizirao večeru, na koju je pozvao legendarne bh. trenere

Stvoren za Sarajevo i život u njemu

Prosinečki: Bit će još popularniji "među rajom". Arhiv

Slobodna Dalmacija

20.12.2018

Robert Prosinečki kao da je stvoren za Sarajevo i život u njemu, piše "Slobodna Dalmacija".

Veliki Žuti je stvarno legendaran, a svojim potezima će sigurno biti još i popularniji "među rajom". Jer došao je "u goste", pokazao poštovanje i ostvario veliki rezultat sa "Zmajevima".

Zdravstvene probleme je ostavio iza sebe, drugi dan po izlasku iz bolnice popio je kafu s glumcem Tarikom Filipovićem, a prije nego što je krenuo u Zagreb na oporavak, organizirao je prijateljsko druženje.

I to u kakvom sastavu. Selektor Prosinečki na večeru je pozvao dvojicu učitelja i nekadašnjih selektora Ivicu Osima i Fuada Muzurovića, ali i ljekara dr. Jusufa Šabanovića, koji ga je dva puta operirao i brinuo se o njemu u bolnici.

Vrsna trenerska imena, osim klupe BiH reprezentacije, vezuju i zdravstveni problemi, Prosinečki je tek izašao iz bolnice, Muzurović je imao operativne zahvate, a Osim je svojevremeno pretrpio težak moždani udar. Međutim, priznat ćete da je rijetka slika u svijetu da aktuelni selektor pozove svoje starije prethodnike, učitelje i zajedno da razmjenjuju mišljenje. Istina, obojica "starih majstora" saglasni su da je Prosinečki kvalitetno dugoročno rješenje za klupu "Zmajeva".

Da ne bi ispalo nešto neobično prije ovog druženja, Prosinečki se družio i sa zaposlenicima Nogometnog saveza, te predsjednikom Elvedinom Begićem, zahvalio im na saradnji i krenuo kući porodici u Zagreb na odmor i oporavak.

Prosinečki je izvrsno okončao svoju prvu godinu mandata, trijumfalno je završio prvu fazu Lige nacija, a na proljeće ga čekaju kvalifikacijske utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.