NOGOMET

Gojak: Porodica je najvažnija za moj uspjeh, vjerujem da će se BiH plasirati na EP

Trener Dinama biranim riječima govorio o bh. reprezentativcu

Gojak: U porodici ima i podršku i zaštitu. Instagram

Avaz Sport

28.1.2019

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za "Sportske novosti" biranim riječima govorio je o bh. reprezentativcu Ameru Gojaku. 

- U Gojaku vidim idealnog igrača za poziciju osam, igrača između dvaju šesnaesteraca, a trkačke su mu kvalitete ogromne. Odličan je u defanzivnoj i ofanzivnoj fazi, on je igrač negdje između Ademija i Olma, jesenas je bio perfektan za nas - rekao je Bjelica. 

Gojak je u razgovoru za isti list rekao da mu je cilj da u Dinamu igra što bolje jer je svjestan da će samo tako izboriti mjesto u reprezentaciji BiH. 

- Sasvim mi je jasno da moramo igrati dobro u Dinamu da bi me selektor pozvao. Nadam se i vjerujem da će se Bosna i Hercegovina plasirati za Evropsko prvenstvo i da ću ja biti tamo i igrati. Imamo dobru reprezentaciju, ali i grupu u kojoj možemo bez problema igrati sa svakim, pobjeđivati. U ovim kvalifikacijama koje slijede BiH će pokazati o kakvoj kvalitetnoj reprezentaciji se radi - rekao je Gojak.

Otkrio je da mu je velika podrška porodica, koja je bila uz njega u najtežim periodima. 

- Moja porodica je najvažnija za moj uspjeh. Majka Dika, tata Ahmet i brat Moamer. Tata i mama žive sa mnom u Zagrebu, a brat ne može zbog posla, on je policijski inspektor. Vidite, imam i podršku i zaštitu. I kad nije bilo dobro, oni su uvijek tu, dosta me savjetuju. Puno razgovaram s njima, to mi puno znači - istakao je bh. reprezentativac.

Gojak je u ovoj sezoni u dresu Dinama odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima te je uz dva gola upisao i tri asistencije. Za A reprezentaciju BiH odigrao je dvije utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.