PORTUGAL

Legendarni fudbaler još u rodnom gradu: Kristijano Ronaldo u karantinu u Madeiri

On i njegova porodica ne pokazuju simptome, rekao je Pedro Ramos

Ronaldo u Madeiru stigao sa porodicom. AFP

E. J. / Avaz.ba

12.3.2020

Slavni fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano) nalazi se u karantinu u rodnoj Madeiri već nekoliko dana, ali ne pokazuje simptome koronavirusa od kojeg je obolio njegov saigrač u Juventusu, potvrdile su vlasti u Portugalu.

- Ronaldo je napustio Italiju prije nekoliko dana i njegova izolacija još nije počela. On i njegova porodica ne pokazuju simptome - rekao je Pedro Ramos, član zdravstvene komisije Madeire.

Juventusov defanzivac Danijele Rugani (Daniele) bio je pozitivan na test na koronavirus, iako su iz italijanskog prvaka naveli da on nije pokazivao nikakve simptome. 

- Igrači, članovi stručnog štaba i svi koji su bili u kontaktu s njim su u dobrovoljnoj izolaciji. Ronaldo je u Madeiri i do daljnjeg će ostati tamo - saopćio je klub iz Torina.


Do daljnjeg se ne vraća u Italiju. AFP

Ronaldo je prije nekoliko dana otputovao u Madeiru kako bi posjetio majku koja se oporavlja od moždanog udara.

- Igrač je posjetio majku jer je zdravstvena služba mogla garantirati sigurnost, kako za njega, tako i za sve koji su u kontaktu s njim - dodao je Ramos.

Portugal je jučer suspendirao sve letove sa Italijom do 24. marta zbog pandemije koronavirusa. Vlasti su saopćile da je virusom u Portugalu zaraženo ukupno 78 osoba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.