TEŠKE OPTUŽBE

Skandal u Italiji: Velikanu prijeti izbacivanje iz Serije A zbog lažiranja korona testova

"Gazzetta dello Sport" spominje čitavu paletu kazni, od novčane do najrigoroznije, isključenja iz Serije A

Italijanski nogometni savez pokrenuo je istragu oko cijelog slučaja. Sport.it

G. Š./SN

4.11.2020

Nogometaši Lazija večeras igraju u gostima protiv Zenita utakmicu 3. kola Lige prvaka - grupa F. Ali, pitanje je u kojem sastavu.  Rimski plavi doputovali su jučer u Rusiju, a u avionu nisu bili Ćiro Imobile (Ciro Immobile), Lukas Leiva (Lucas) i Tomas Strakoša (Thomas Strakosha) koji su redom bili pozitivni na koronavirus, prenosi SN. 

UEFA je spomenutom trojcu spustila rampu na putovanje, a nisu igrali u Ligi prvaka ni protiv Klub Briža prije sedam dana.


Upravo se spomenuti trio našao pod povećalom jer su svega nekoliko dana nakon okršaja protiv Kub Briža igrao u utakmici Serije A protiv Torina. Štoviše, Imobile je u tom susretu bio i strijelac za 3:3.

Imobileov nastup očekivao se i protiv Zenita, ali čini se kako je UEFA spustila rampu jer je igrač još uvijek zaražen koronavirusom!? A nekoliko dana ranije bio je negativan uoči Torina.


- Došlo je do paradoksalne situacije: Dobri su za igranje u Serije A, ali ne i u Evropi, piše "Gazzetta dello Sport" o situaciji koja je eskalirala u incident.

Italijanski nogometni savez pokrenuo je istragu oko cijelog slučaja u kojem se Lacio tereti za kršenje protokola oko postupanja vezano uz koronavirus.

Ukoliko se optužbe za varanje pokažu istinitima, da su možda lažirani testovi od strane rimskog kluba, prijeti im teška kazna.

"Gazzetta dello Sport" spominje čitavu paletu kazni, od novčane do najrigoroznije, isključenja iz Serije A. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.