LIGA NACIJA

Darije Kalezić iz Mastrihta za "Avaz": Nizozemci su maksimalno motivisani da ostvare prvu pobjedu

Velika je nevjerica da li će reprezentacija pod vodstvom Franka de Bua uspjeti nastaviti put koji je Ronald Kuman već započeo

Kalezić: De Bur se najviše dvoumio na pozicije lijevog beka i lijevog krila. Goal.com

Piše: Goran Šumar

15.11.2020

Šef stručnog štaba holandskog Mastrihta Darije Kalezić u razgovoru za "Avaz" najavio je današnju utakmicu Lige nacija - grupa A, Nizozemska - BiH (Amsterdam - 18 sati).


- Kod Nizozemaca su manje-više svi spremni i zdravi. Pored prijašnjih povreda Stivena Bergveina, Nejtana Akea, ove sedmice se povrijedio i Ten Kopmeiners, član AZ-ta koji je već napustio reprezentativni kamp, prenosi Mostarac Kalezić.


Reprezentacija Nizozemske je imala dva korona-testa u zadnjih tri dana.


- Svi su negativni i spremni za igru.  Toni Vilena je prošle sedmice bio pozitivan, a sada je i on negativan. Međutim, neće biti selektiran za meč protiv BiH. 


Kalezić ističe da Nizozemska nema drugog izbora osim pobjede.


- Mora da pobjedi oba preostala susreta, protiv BiH i Poljske u gostima. I u tom slučaju opet zavisi od Italije.  Selektor Frank de Bur čak i poslije četiri utakmice još nije uknjižio niti jednu pobjedu. To se ovdje ne pamti. Naravno, zbog toga ovdje svi sa nestrpljenjem očekuju prvu pobjedu protiv BiH. Imam osjećaj da su i igrači maksimalno motivisati da mu to i ostvare, rekao je Kalezić i dodao:

 

- Pored toga, De Bur se još iskreno nada da nizozemska reprezentacija može osvojiti grupu Lige nacija .


Inače, za utakmicu protiv BiH, De Bur se najviše dvoumio na pozicije lijevog beka i lijevog krila, ali je donio konačnu odluku.


Najveći kandidat da počne utakmicu na poziciji lijevog beka je Oven Vajndal iz AZ-ta koji je debitirao prošlu utakmicu protiv Španije (1:1). Velika je nevjerica hoće li reprezentacija Nizozemske pod vodstvom Franka de Bura uspjeti nastaviti put koji je Ronald Kuman već započeo. Odgovor na to pitanje se čeka na utakmici protiv BiH, zaključio je Kalezić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.