NOVI ZMAJEVI

Bijeljinac Milan Savić skrenuo pažnju u trijumfu nad Belgijom: Ne mislim mijenjati dres

Ja sam iz Bijeljine, osjećam da je normalno to da igram za ovu državu, ovaj grb…

Savić: U reprezentaciji se ne gleda ko je odakle i šta je…. NSBiH

G. Š./Reprezentacija

20.11.2020

Naš mladi reprezentativac iz Čukaričkog Milan Savić, u posljednjem kvalifikacionom duelu protiv Belgije (3:2), skrenuo je pažnju bh. javnosti. Odličnu igru na Koševu na kraju je krunisao i golom. 

- Svima je jasno da su Belgijanci bili favoriti i da nam je malo ko davao šansu, rekao je Savić za reprezentacija.ba, te dodao:


- Zato ova pobjeda ima posebnu slast. Imali smo dogovor da kvalifikacije završimo sa pobjedom, na dostojan način, a na kraju smo u tome i uspjeli. Pokazalo se da to što su oni favoriti i što im igrači igraju u većim klubovima ne mora ništa značiti. Svaki igrač je dao maksimum i svi su zaslužni za pobjedu

Ističe da je selektor Slobodan Starčević odlično pripremio za utakmicu. 

- Motivisao nas je od prvog dana. Detaljno smo analizirali Belgijance, svakog njihovog igrača, kretnju, u čemu su opasni, u čemu nisu… Sve. Nije pobjeda došla tek tako. Za reprezentaciju igram od najmlađih dana i sve do sada sam imao priliku da radim s mnoštvo odličnih trenera, od svakog sam nešto naučio, a jedan od onih koje ću sutra moći spominjati je upravo Starčević. On se mnogo daje za ovu državu, a i igrači se odlično osjećaju pod njegovim vodstvom. Uz to je i jako dobar čovjek, dodaje 20-godišnji ofanzivac.

Raduje se, kako kaže, svakom okupljanju.

- U reprezentaciji se ne gleda ko je odakle i šta je… Ili si čovjek ili nisi. Iskreno, meni je užitak doći na svako okupljanje iz razloga što znam da su svi momci odlični i što je atmosfera na visokom nivou.

Savić je iz Bijeljine. I dok su sugrađani Ristić, Joveljić, Marković i Jović izabrali Srbiju, on nije imao dilemu po tom pitanju.

- To je stvar odrastanja. Ja sam iz Bijeljine, osjećam da je normalno to da igram za ovu državu, ovaj grb… Dok sam bio mlađi bilo je nekih priča i oko Srbije, ali odlučio sam ovako i ne kajem se. Dao sam ovoj reprezentaciji, koliko je i ona meni. Ne mislim mijenjati dres - zaključio je Savić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.