ZENICA

Oglasili se iz Čelika: Klub će nastaviti svoj pravni kontinuitet

Oštro želimo demantovati sve insinuacije da se ovim činom želi ugasiti klub

Zenica: Šta donosi Skupština. Arhiv

N. D.

8.12.2020

Iz Nogometnog kluba Čelik oglasili su se kako bi pojasnili određene stvari vezane za predstojeću Skupštinu.

- Potaknuti natpisima pojedinih medija povodom predstojeće Skupštine na kojoj će se razmatrati predložena promjena naziva i grba, osjećamo dužnost očitovati se članovima, navijačima i široj javnosti:

Upravni i Nadzorni odbor kluba su, vodeći se najvažnijim klupskim načelima, a to su demokratičnost i transparentnost, odlučili na dnevni red skupštine uvrstiti tačku o raspravi o promjeni grba i naziva jer je to bio prijedlog jednog od članova kluba na jednoj od prethodnih sjednica, a Skupština je zaključila da će se o toj temi raspravljati na narednoj sjednici koja predstoji 18.12.2020. 

Oštro želimo demantovati sve insinuacije da se ovim činom želi ugasiti klub, očistiti dugove i osnovati novo pravno lice. Kakvu god odluku u vezi prefiksa našeg kluba i samog izgleda grba donijeli naši članovi, jedini Čelik koji je osnovan 1945. godine će nastaviti svoj pravni i sportski kontinuitet, te raditi na vraćanju dugovanja i konačnoj stabilizaciji o čemu ćemo puno više reći na samoj Skupštini.  Ne damo Čelik, objavili su iz zeničkog kluba s potpisom Upravnog odbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.