LIGA PRVAKA

Lacio se igrao s vatrom, ali ipak izborio nokaut fazu

Borusija Dortmund preokretom do pobjede protiv Zenita i liderske pozicije u grupi F

Slavlje igrača Lacija. AFP

Piše: A. M.

8.12.2020

Odigrane su prve dvije utakmice šestog kola grupne faze Lige prvaka.

Lacio je u grupi F zahvaljujući remiju sa Klub Brižom 2:2 obezbijedio plasman u nokaut fazu, a u narednu rudnu iz ove grupe će i Borusija Dortmund koja je  savladala Zenit u gostima nakon preokreta 1:2.

Golove za Lacio postigli su Hoakin Korea (Joaquin Correa) i Ćiro Imobile (Ciro Immobile), a za goste iz Belgije pogađali su Rud Former (Ruud Vormer) i Hans Vanaken. Briž je u sudijskoj nadoknadi mogao do potpunog preokreta s igračem manje i plasmana u osminu finala, ali su gosti iz izgledne šanse pogodili prečku.

Zenit je protiv Borusije golom Sebastijana Drijusija (Sebastian Driussi) vodio i držao stvari pod kontrolom do 68. minute, ali je uslijedio preokret gostiju. Lukas Pišček (Lukasz Piszcek) je svojim prvim golom u Ligi prvaka poravnao rezultat, a Aksel Vitsel (Axel Witsel) u 79. minuti donio potpuni preokret svom timu.

Takmičenje u grupnoj fazi Borusija je okončala kao lider grupe s 13 bodova, drugoplasirani Lacio ima 10, Briž koji će evropski put nastaviti u nokaut fazi Evropske lige ima osam bodova, a posljednji Zenit samo bod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.