ITALIJA

Sa Romom ispisao historiju, a sada stigao u Veronu kao zamjena za Jurića

Nakon angažmana u Romi, Di Franćesko se nije proslavio u Kaljariju

DI Franćesko i Džeko uspješno sarađivali. ARHIV

E. Ćosić

8.6.2021

Euzebijo Di Franćesko (Eusebio Di Francesco) novi je trener Verone u koju stiže kao zamjena za Ivana Jurića, hrvatskog trenera koji će od naredne sezone voditi Torino. Sa desetim timom Italije iz prošle sezone 51-godišnji stručnjak potpisao je ugovor na dvije sezone.

Di Franćesko je posljednji angažman imao u Kaljariju, ali je dobio otkaz još u februaru mjesecu. Prije toga je vodio Leće u sezoni 2011/12, potom je u Sasuolu proveo pet godina (2012. - 2017.), nakon čega je stigao u Romu gdje je proveo dvije godine (2017. - 2019.), a ostat će upamćen po nevjerovatnoj sezoni u kojoj je "Vučica" predvođena Edinom Džekom stigla do polufinala Lige prvaka gdje je Romu zaustavio Liveprul.

Inače, u Seriji A su prave trenerske rokade, a čini se da će od ekipa sa vrha u novu sezonu od sa istim trenerom samo Atalanta i Milan, obzirom da su Đijan Pijero Gasperini (Gian Piero) i Stefano Pioli plasmanom među četiri najbolje ekipe lige ostvarili zaciljano. Trenere su mijenjali Inter, Juventus, Napoli, Roma, a došlo je do promjene i u Veroni, dok se očekuje da Lacijo potvrdi angažman Sarija (Sarri), a potvrdu novog šefa stručnog štaba očekuje se i u Sampdoriji i Sasuolu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.