GRUPA C

Nakon pobjede nad Makedoncima, Austrijanci vjeruju u senzaciju protiv Nizozemske

- Pobijedili smo u važnoj prvoj utakmici, to je bio naš prvi cilj i to smo i postigli, smatra selektor Austrije Foda

Austrijanci nakon pobjede u prvom kolu dobili ogromno samopouzdanje. UEFA

Piše: M. Kadić

17.6.2021

Ekipa selektora Franka De Bura (De Boer) odahnula je nakon teške pobjede nad Ukrajinom, ponajviše iz razloga što im holandski navijači baš i ne vjeruju previše, te sumnjaju u kvalitet samog De Bura.

Nakon pobjede nad Ukrajinom Nizozemci kartu za osminu finala mogu ovjeriti već večeras u 2. kolu Grupe C Eura 2020, protiv selekcije Austrije.

U Grupi C su još Ukrajina i Sjeverna Makedonija, koje su trenutno bez bodova.

Nizozemci su veliki favoriti i sve osim pobjede Oranja  je senzacija. Iako bez povrijeđenih Van den Beka (Beek)  i Virdžila van Dika (Virgil van Dijk) Nizozemci su pokazali da imaju solidan roster, a vijest da im se uskoro vraća stoper Matis de Lajt (Matthijs de Ligt) ne može biti bolja pred eventualni nastup u nokaut fazi. 

Najbolji igrač Oranja, Mempfis Depaj (Memphis Depay) smatra da on i saigrači prvo moraju neustralisati najbolje austrijske igrače.

- Očekujem da ćemo biti dominantni u posjedu. Naravno, moramo biti svjesni njihovih ključnih igrača. Vrijedno rade i ambiciozni su. Međutim, mi ćemo kontrolisati igru. Uvjeren sam da ćemo, kad se fokusiramo, odraditi posao najbolje što znamo, smatra Depaj.

Kao i Nizozemska, i Austrija ima tri boda i to ne treba zaboraviti pred duel ova dva tima, jer realno Austrijanci nisu sad pod tolikim pritiskom kao što bi bili da nisu pobijedili Sjevernu Makedoniju (3:1), a takvi mogu biti vrlo opasni. 

- Pobijedili smo u važnoj prvoj utakmici, to je bio naš prvi cilj i to smo i postigli. Sada to moramo nadograditi. Nizozemska je očito favorit. Vrlo su fleksibilni i imaju vrhunske igrače poput Depaja i Vinalduma, De Jonga... Oni su vrlo dobra ekipa, ali stekli smo puno samopouzdanja protiv Sjeverne Makedonije, rekao je selektor Austrije Franko Foda (Franco).


"Johan Cruijff" Arena, Amsterdam: Nizozemska - Austrija (21 sat).



Mogući sastavi:


NIZOZEMSKA: Stekelenburg, Timber, De Vrij, Blind, Damfris (Dumfries), De Run (De Roon), Van Anholt, Vinaldum (Wijnaldum), De Jong, Veghorc (Weghorst), Depaj (Depay).

AUSTRIJA: Bahman (Bachmann), Dragović, Hintereger (Hinteregger), Fridl (Friedl), Alaba, Šlager (Schlager), Baumgartner, Lajner (Lainer), Sabicer (Sabitzer), Kalajdžić, Gregorić (Gregoritsch). 



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Nizozemske daje kvotu 1,68, dok je kvota na pobjedu Austrije 5,50. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.