FK VELEŽ

Hasić: Prvi ja neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti

Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo, rekao je prisutnim predsjednik Veleža

Šemsudin Hasić. Arhiva

Piše: G. Šumar

13.7.2021

Na Redovoj skupštini FK Velež prezentovan je rad Upravnog odbora, te potvrđeni naredni koraci. Novi član Uprave Rođenih je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, koji će zamijeniti Senada Kevelja, jer zbog privatnih razloga ne može više obnašati tu funkciju.


Finansijski izvještaj

Delegatima je prezentovan i finansijski izvještaj. Ukupni prihod je 2,4 miliona KM, te kada se oduzmu rashodi FK Velež je poslavao u plusu od preko 900.000 KM.

- Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo, rekao je prisutnim predsjednik Veleža Šemsudin Hasić, te dodao:

- Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti.


Premijerligaška video-konferencija

Također, Hasić je dodao i ovo:

- Dok sam ja u Veležu ako Bog da situacija s otuđenjem novca i zloupotrebama novca neće se dešavati. Nadam se da ćemo ostaviti takvu atmosferu i raspoloženje kada odemo, te da će mladi ljudi koji dođu u FK Velež gledati Velež na jedan sasvim drugi način, nego što se to gledalo.

Podsjetimo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine jučer je organizovao video konferenciju povodom početka nove premijerligaške sezone na koju se nije odazvalo čak pet klubova - Sarajevu, Sloboda, Velež, Željezničar, Tuzli City i Sloboda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.