KONFERENCIJSKA LIGA

Đani Salčin optimista pred revanš s Milsamijem: Naša mladost bit će prevaga ove sezone

Svi vjerujemo u ostanak u Evropi, istakao je mladi fudbaler

Đani Salčin. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

14.7.2021

Prvotimac Sarajeva i naš mladi reprezentativac Đani Salčin (21) optimist je pred revanš-meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv moldavskog Milsamija. Prva utakmica u Orheiju, podsjetimo, završena je 0:0.


Kvalitetan tim

- Mislim da smo puno kvalitetniji tim od Milsamija, tako da smo u revanš trebali ući s nekom prednošću. Međutim, šta je - tu je, izostala je ta završnica - rekao je Salčin i dodao:

Pripremamo se najbolje što možemo. U četvrtak ćemo dati sve od sebe, svi vjerujemo u prolaz i ostanak u Evropi.

U razgovoru sa Salčinom saznali smo da su Moldavci najopasniji po desnoj strani.

- Tu imaju nekoliko iskusnih igrača, te korpulentnog špica na koga šalju sve lopte. Stoje široko, a u prvoj utakmici protiv nas su uglavnom igrali na kontranapad, jer su se branili skoro svih 90 minuta - analizira naš mladi reprezentativni veznjak, koji uspješno može igrati i na desnom boku.

Bordo tim u novu sezonu ulazi s puno mladih igrača.

- Napravili smo dobru atmosferu, novi trener (Goran Sablić – op. a.) je super. Naš kolektiv je na nivou, držimo se svi zajedno. Tu je sada puno mladih, kvalitetnih igrača i svi se borimo za mjesto. Konkurencija za tim je zdrava, tako da za našu ekipu mogu reći sve najbolje - ističe Salčin.


Najviše ambicije

S obzirom na to da već u petak počinje i nova premijerligaška sezona, Salčin se osvrnuo na ambicije kluba s Koševa.

- Kad si igrač FK Sarajevo, ambicije su uvijek najviše. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i pokažemo se u što boljem svjetlu. Svi smo željni dokazivanja, a pogotovo naši mladi igrači. Mislim da će to biti naša glavna prevaga - zaključio je Salčin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.