FUDBALER ROME

Mikitarijan: Džeko je naš vođa i bez kapitenske trake

Armenski reprezentativac imao samo riječi hvale za reprezentativca BiH

Džeko i Mikitarijan. TWITTER

E. Ćosić

31.7.2021

Armenski reprezentativac i fudbaler Rome Henrik Mikitarijan (Henrikh Mkhitaryan) danas je govorio za "Corriere dello Sport", a iskusni krilni napadač dotakao se i sukoba Edina Džeke i Paula Fonseke (Fonsece) zbog čega je bh. reprezentativcu oduzeta kapitenska traka.

Fonseka je Džeku čak nakratko i izbacio iz ekipe, iako je Roma govorila kako je povrijeđen. Za to vrijeme su italijanski mediji pisali kako reprezentativac BiH aktivno razmišlja o odlasku iz Rome, a navodno je to i zatražio od klupskih čelnika.

- Bila je to vrlo ružna situacija i niko nije htio da sve tako eskalira. Dobra stvar je da smo nastavili igrati i raditi zajedno kao ekipa. Našli smo zajednički jezik i uspješno završili sezonu, a Edin nam je pomogao onako kako to uvijek čini. On je naš kapiten čak i ako nema traku. On je to zbog svog iskustva, značaja i harizme. Svi ga vole i to je ono što je najvažnije. Traka tu nije bitna - rekao je Mikitarijan.

Podsjećamo, Fonseka je nakon završetka sezone završio saradnju sa Romom, a na njegovo mjesto došao je njegov sunarodnik Žoze Murinjo (Jose Mourinho). Italijanski mediji navode kako Murinjo neće mijenjati izbor kapitena, te da će traka biti na ruci Lorenca Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.