KONFERENCIJSKA LIGA

Samir Radovac za "Avaz": Fejnord je dodatni motiv za sve nas

Veznjak Veleža pred revanš trećeg pretkola s Elfsborgom

Radovac: Pouzdani veznjak Rođenih. Agencije

Piše: Admir Vatreš

12.8.2021

Velež večeras na Grbavici (20 sati) igra revanš-susret trećeg pretkola Konferencijske lige protiv švedskog Elfsborga.

"Rođeni" su u prvom meču u Borasu "pokazali zube" favoriziranom protivniku i izvukli odličnih 1:1, što je rezultat koji im ostavlja realne šanse za prolaz dalje.

Dobre šanse

Uoči večerašnje utakmice razgovarali smo s jednim od najboljih igrača tima iz Mostara Samirom Radovcem, koji vjeruje u još jednu uspješnu crvenu noć.

- Imamo sigurno dobre šanse. Znamo protiv kakve ekipe igramo. Izvukli smo dobar rezultat u prvoj utakmici. Možda bih malu prednost dao Elfsborgu, ali nije to neka velika prednost, možda 60-40 posto u njihovu korist. Igramo na Grbavici pred našim navijačima gdje smo ostvarili dvije evropske pobjede i gdje će biti dobar ambijent za igrati, te se, naravno, nadamo prolazu, što je realno da se očekuje – rekao je Radovac za „Dnevni avaz“.

Ukoliko prođu Elfsborg, „Rođeni“ će u plej ofu igrati s nizozemskim velikanom Fejnordom, koji je riješio pitanje plasmana dalje već u prvoj utakmici, deklasiravši u gostima Lucern s 0:3.

- To je, svakako, dodatni motiv za sve nas. Te utakmice se rijetko kad igraju u karijeri. Neki igrači u BiH nikad i ne dožive da odigraju te utakmice. Znamo da je Fejnord veliki evropski klub i veliki motiv da u četvrtak izađemo što bolje, što agresivnije i osiguramo taj duel – istakao je Radovac.

Iscrpan put

Zgusnut raspored i igranje u Evropi osjetilo se na rezultatima Veleža u Premijer ligi BiH. Radovac kaže da su najveći problem česta putovanja.

- Sigurno da je teško. Najgore je putovati, taj put najviše iscrpi, ali igrači opet daju svoj posljednji atom snage. Izgaramo na terenu i dajemo maksimum. Možda su nam slabiji rezultati u Premijer ligi, ali to je taj problem, što se i vidi. Šef mora mijenjati sastav, kako bi odmorio neke igrače. U Evropi je to sasvim druga stvar, imamo dosta bolje rezultate, ali to je realno da se očekuje, jer izađemo u najjačem sastavu – kazao je Radovac.

Ističe da je atmosfera u Mostaru uzavrela i da svi očekuju plasman u plej of.

- Svi smo svjesni šta ova utakmica u četvrtak donosi. Ako prođemo, igrat ćemo s Fejnordom. Naravno da je fantastična atmosfera, svi priželjkuju taj duel s Fejnordom – istakao je Radovac.

Na kraju je poslao poruku navijačima.

- Želio bih da zahvalim navijačima koji su bili tu uz nas i kad je bila situacija s koronom. Nalazili su razne načine da nas prate. Ne sumnjam da će napuniti Grbavicu i da će nam dati podršku koliko god to bude trajalo, 90 ili 120 minuta. Mi ćemo, sigurno, ostaviti posljednji atom snage i pokušati da izborimo prolaz dalje – dodao je Radovac.

Blizu oporavka

Radovac je blizu potpunog oporavka nakon povrede i vjeruje da će početi večerašnju utakmicu.

- Blizu sam potpunog oporavka. Još radim terapije. Oporavljam se i mislim da bi trebao početi ovu utakmicu protiv Elfsborga. Koliko mognem igrati sigurno da ću dati svoj doprinos i kao u prethodnim utakmicama dati svoj maksimum – poručio je veznjak "Rođenih".


Kladionica Mozzart na pobjedu Veleža daje kvotu 3,05, dok je kvota na pobjedu Elfsborga  2,35. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.