KVALIFIKACIJE ZA SP

Rekordi Italije i Kejna, Englezi bez pobjede protiv Poljske ostali u 92. minuti

Večeras se igrale utakmice u grupama B, C, E, I i J

Kejn: Postao peti najbolji strijelac engleske reprezentacije. TWITTER

E. Ćosić

8.9.2021

Igrane su večeras utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine u grupama B, C, E, I i J. Najzanimljivije je bilo u Varšavi gdje su Poljska i Engleska odigrali 1:1. 

Selekciju "Tri lava" do vodstva je doveo Hari Kejn (Harry Kane) pogotkom u 72. minuti. Bio je to Kejnov 41. gol za reprezentaciju, te je tako postao peti najbolji strijelac u historiji engleskog državnog tima. Na vrhu je Vejn Runi (Wayne Rooney) koji je postigao "samo" 12 pogodaka više.



Međutim u 92. minuti Damijan Zimanski (Damian Szymanski) je zaledio Kejna i Engleze kada je pogodio za 1:1. Interesantan je podatak bio da selektor Engleske Geret Sautgejt (Gareth Southgate) nije izvršio nijednu izmjenu. To je bio prvi put da Englezi ne rade promjenu još od utakmice Evropskog prvenstva 1996. godine protiv Njemačke.

U ovoj grupi odigrana su još dva meča. Albanija je “pregazila” San Marino (5:0), dok je Mađarska sa 2:1 pobijedila Andoru.

Italija je bila ubjedljiva protiv Litvanije sa 5:0. Mojze Ken (Moise Kean) je postigao dva gola, a po jedan su dodali Đakomo Raspadori (Giacomo) i Đovani Di Lorenco (Giovanni Di Lorenzo), dok je Utkus postigao autogol. Ovim trijumfom "Azuri" su obnovili svjetski rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza, a sada su na 37.

Španija je uz dosta muke savladala Kosovo na gostovanju (0:2). I pred ovaj meč bilo je dosta tenzija. "Crvena furija" je imala više od igre, ali domaći su pružili veliki otpor. Pablo Fornals je pogodio u 32. minuti, a trijumf je potvrdio Feran Tores (Ferran Torres) u 90. minuti.

Njemačka je bila ubjedljiva protiv Islanda u gostima (0:4). Serž Gnabri (Serge Gnabry) i Antonio Ridiger (Rudiger) su pogađali u prvom dijelu, a Leroj Sane (Leroy) i Timo Verner (Werner) u drugom. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.