INTERNACIONALCI

Nardin Mulahusejnović, novi napadač prvaka Slovenije, za "Avaz": Došao sam u Muru da osvajam trofeje

Moje je da radim, a na ljudima iz NSBiH je da to prepoznaju

Mulahusejnović: Veliki ciljevi. NŠ MURA

Piše: A. Vatreš

21.9.2021

S titulom najboljeg strijelca Slovenije, bh. napadač Nardin Mulahusejnović (23) je proteklog ljeta iz Kopera prešao u redove tamošnjeg prvaka Mure.

Iskorak u karijeri

Kako je došlo do transfera i zbog čega se odlučio na odlazak u Muru, Mulahusejnović je otkrio u razgovoru za „Dnevni avaz“.

- Mogu da kažem da sam sretan što sam u Muri. Bili su dogovori do posljednjih minuta prijelaznog roka. Mura je prošle godine bila prvak i igra najljepši fudbal u ligi. To su pokazali i u Evropi, gdje nas sada očekuje nastup u Konferencijskoj ligi. Sigurno da je to odigralo veliku ulogu da pređem u Muru. Želim da igram i probam napraviti iskorak u karijeri – rekao je Mulahusejnović.

U novom klubu se dobro snašao, a već je na debiju protiv Radomlja (4:2) postigao prvjenac.

- Ligu poznajem, kao i trenera. Svi igrači ovdje u Muri me znaju, tako da sam se dobro uklopio. Drago mi je što sam prvu utakmicu odmah postigao gol i da smo pobijedili. Dižemo se na tabeli. Ekipa je bila malo pala zbog umora i velikog broja odigranih utakmica, ali dižemo se i vraćamo tamo gdje pripadamo – istakao je Mulahusejnović, koji se u međuvremenu zarazio koronavirusom.

- Imao sam tu nesreću da sam bio pozitivan na COVID, zbog čega sam preskočio prvu utakmicu u Evropi i derbi s Mariborom. Sada sam spreman priključiti se ekipi i nadam se da ću pomoći da ostvarimo što bolje rezultate. Samim tim sam i doveden tu da postižem golove – naglasio je Mulahusejnović.

Mulahusejnović: Zabio na mediju. NŠ MURA

Dupla kruna

Mura i u ovoj sezoni ima velike ciljeve, a napast će duplu krunu.

- Ekipa je sposobna. Ciljevi su sigurno veliki. Želimo da osvojimo prvenstvo, ali ići ćemo na duplu krunu. Nadam se da ćemo izboriti što bolji rezultat. Plasman u Evropu ne smije doći u pitanje. To je i jedan od razloga zašto sam došao tu. Želja mi je svakako da podignem titulu prvaka. Prvenstvo je dugo, tek smo počeli, ali težimo ka cilju – kazao je Mulahusejnović.

Mulahusejnović je bivši U21 reprezentativac naše zemlje, ali još nije dobivao poziv za A selekciju. Nada se kako će se prelaskom u Muru to promijeniti.

- Uvijek se nadam pozivu, jer je najveća čast igrati za državu i reprezentaciju. Transferom u Muru sam želio napraviti iskorak i u tom smislu, a ako budem pružao dobre partije i zabijao golove, nagrada će doći. Moje je da radim, a na ljudima iz NSBiH je da to prepoznaju – dodao je bivši igrač Bratstva, Zrinjskog, GOŠK-a i Maribora.


Autsajderi u grupi

Mura se u Konferencijskoj ligi nalazi u grupi G s Totenhemom, Renom i Vitezeom.

- Sve te utakmice imaju poseban značaj. Mi smo možda i autsajderi u toj grupi, ali ja mislim da možemo odigrati dobro, pogotovo protiv Vitezea, (izgubili prvi meč s 0:2). Pokušat ćemo ostaviti što bolji utisak, te se nadati iznenađenjima i pozitivnim rezultatima – rekao je Mulahusejnović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.