BIH GOSTUJE UKRAJINI

Predrag Pašić za "Avaz": U Lavovu je bitan psihološki pristup, Prevljak i Stevanović su donijeli novi kvalitet

Za duel sa Ukrajinom igrači koji nisu mogli biti u Kazahstanu, zbog nedobijanja viza, sada će biti na raspolaganju stručnom štabu

Pašić impresioniram borbenošću "Zmajeva". Društvene mreže

Piše: M. Kadić

12.10.2021

Fudbalska A selekcija Bosne i Hercegovine će danas u Lavovu, od 20:45 sati, odmjeriti snage sa Ukrajinom u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022..

Nakon pobjede "Zmajeva" u Kazahstanu (2:0), uz odličnu partiju dosta oslabljenog sastava Ivajla Peteva (Ivaylo), samopouzdanje među igračima, ali i optimizam među navijačima, porasli su na jedan mnogo viši nivo.

Za duel sa Ukrajinom, koja će biti mnogo ozbiljniji rival od Kazahstanaca, igrači koji nisu mogli biti u Kazahstanu zbog nedobijanja viza sada će biti na raspolaganju stručnom štabu.

Ukrajinci osciliraju

U razgovoru za portal "Avaza", legendarno krilo Sarajeva i Štutgarta, te svojevremeno bivši reprezentativac Jugoslavije, Predrag Pašić, osvrnuo se na pobjedu u Kazahstanu, te govorio o večerašnjoj utakmici u Lavovu.

- Ako naši momci budu imali pristup kao na utakmici protiv Kazahstana, naše šanse da napravimo dobar rezultat u Ukrajini su velike. Iako treba imati u vidu da je i Ukrajina u meč ulazi na krilima pobjede nad Finskom. Ali, naši igrači, čini se, kad im je najteže, mogu odigrati najbolje protiv svake reprezentacije. Taj inat i želja protiv Kazahstana su ključni. Kada to imate, tek onda tema priče može biti protivnik, u ovom slučaju Ukrajina, smatra popularni Paja.

I Ukrajinci, smatra Pašić, igraju dosta promjenljivo.

- Primjetio sam da i naš naredni protivnik promjenljivo igra i skloni su kiksevima. Ja bih najviše volio da se to desi i protiv nas, ali.. . Najvažniji je na kraju taj psihološki pristup, govori naš sagovornik.

Dobar potez Peteva

Nekoliko bh. reprezentativaca je posebno briljiralo u subotnjoj utakmici na "Astana Areni".

Napadač Smail Prevljak bio je dvostruki strijelac protiv Kazahstana, a još jednu fenomenalnu partiju u nizu u dresu reprezentacije odigrao je Miroslav Stevanović, koji na poziciji desnog bočnog fudbalera odlično pokrivao tu stranu terena, s redovnim ulijetanjima u napad u ulozi desnog krila, što je inače igraču Servetea i najjače oružje, a to je pokazao i s dva ključna centaršuta koja su na kraju završila pogocima Prevljaka. 

Pašić, koji je i sam nekad bio jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi, također je impresioniran igrom Stevanovića koji sjajno igra u državnom dresu.

- Ja bih rekao da smo mi napravili promašaje još u vrijeme dok su Stevanović i još nekoliko odličnih igrača igrali za U21 tim. Mislim da je to bio propust tadašnjeg selektora A tima Safeta Sušića, a danas se pokazuje da je Stevanović veliko pojačanje u reprezentaciji, i drago mi je što je selektor Petev to primjetio i napravio odličan potez njihovim pozivanjem. I Stevanović i Prevljak su igrači koji su donijeli jedan novi kvalitet našem državnom timu, zaključio je Pašić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.