LOŠE VIJESTI ZA HRVATA

Zvonimir Boban će klubu, u kojem se proslavio, morati platiti milion i pol eura

Nekadašnja legenda kluba i italijanski velikan našli su se na Sudu u Italiji nakon što je Boban u martu 2020. dobio otkaz

Boban nije dobio ono što je želio u sporu s Milanom. AFP

M. K.

14.10.2021

Pravna bitka koju vode Zvonimir Boban i Milan, klub u kojem se Hrvat proslavio svojevremeno, polako ulazi u svoju završnicu.

Italijanski mediji prenijeli su informaciju kako će na kraju Boban biti taj koji će morati da se odrekne ogromne svote novca.

Naime, nekadašnja legenda kluba i italijanski velikan našli su se na Sudu u Italiji nakon što je Boban u martu 2020. dobio otkaz, a nakon toga je potraživao da mu se isplati blizu 5,5 miliona eura. Da stvar bude tragičnija po Hrvata, sud je u decembru presudio u njegovu korist.

Ali, onda je Milan podnio žalbu koja je urodila plodom. Naime, žalbeno vijeće je naložilo Bobanu da klubu vrati oko milion i po eura.

Podsjetimo, Boban se nije slagao sa upravom u kojoj je glavnu riječ vodio Ivan Gazidis, a kap je prelila čašu kad je Boban dao intervju za "Gazzettu dello Sport" u kojem je odgovorio na višemjesečne glasine kako će njega, Paola Maldinija i trenera Stefana Piolija na ljeto naslijediti jedan čovjek – Ralf Ragnik (Rangnick). To se na kraju nije desilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.