UOČI MEČA LIGE PRVAKA

Susret učitelja i učenika: Srdačan pozdrav Ronaldinja i Mesija

Brazilac je bio jedan od idola Argentinca u njegovim počecima

Mesi je dotrčao sa zagrijavanja do svog nekadašnjeg saigrača. TWITTER

E. Ćosić

19.10.2021

Uoči utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka između PSG-a i Lajpciga zabilježena je zanimljiva scena. Naime, legendarni Ronaldinjo (Ronaldinho) je počasni gost Parižana, a u jednom trenutku se spustio na travnjak Parka Prinčeva.

Prvo se pozdravio sa Đanluiđijem Donarumom (Gianluigi Donnarumma), a onda, kada ga je ugledao, pritrčao mu je Lionel Mesi (Messi). Bio je to susret "učitelja i učenika", jer je čuveni Brazilac bio jedan od idola Mesija.

Kada se Argentinac tek priključio prvom timu Barcelone, Ronaldinjo je već bio tu i bio je ključna figura ekipe tadašnjeg trenera Franka Rajkarda (Rijkard). Brzo je popularni "Dinjo" uvidio o kakvom je talentu riječ, te je nerijetko skretao pažnju na Mesija, a upravo mu je on i asistirao za prvi gol.

Trenutno se igra 80. minut na Parku Prinčeva, a PSG vodi sa 3:2. Poveo je PSG golom Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u 9. minuti, a poravnao je Andre Silva u 28. Lajpcig je do preokreta stigao u 57. minuti preko Nordija Mukielea, ali se onda aktivirao Lionel Mesi. 

Argentinac je prvo izjednačio rezultat u 67. minuti, da bi sedam minuta kasnije pogotkom sa penala režirao preokret svog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.