ZAVRŠNI DIO PRIPREMA

Vasoski pred put u Antaliju: Zadovoljan sam dosadašnjim radom ekipe

Protivnici će biti kvalitetni i ja se nadam da će ekipa kroz utakmice razviti način igre, dodaje trener FK Sarajevo

Vasoski: Prva faza priprema kvalitetno odrađena. FK Sarajevo

I. Ć.

30.1.2022

Uoči polaska na završni dio priprema u Turskoj, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Aleksandar Vasoski osvrnuo se na dosadašnji tok priprema, te je prenio svoja očekivanja od boravka u Antaliji.


Završni dio priprema

Delegacija bordo kluba jutros je otputovala u Antaliju gdje će izabranici trenera Aleksandra Vasoskog obaviti završnio dio priprema za proljetni dio sezone, a makedonski stručnjak smatra da je ekipa kvalitetno odradila prvi dio priprema.

- Odradili smo korektne pripreme u Ljubuškom. Smatram da smo ovu prvu fazu, koja je vjerovatno najdosadnija za igrače, kvalitetno odradili. Uspjeli smo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu.

Nažalost, imali smo određenih poteškoća u smislu da je nekoliko igrača bilo pozitivno na COVID-19, te se Cmiljanić povrijedio. Mogu biti zadovoljan radom ekipe do sada - rekao je Vasoski. 

Izazovi u Antaliji

- U Antaliji nas očekuje pet utakmice i očekujem žestoku borbu za mjesta u timu. Ova ekipa ima na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača. Protivnici će biti kvalitetni i ja se nadam da će ekipa kroz utakmice razviti način igre, kojeg priželjkujem - zaključio je Vasoski.

Raspored prijateljskih utakmica na pripremama:

02.02. Kapfenberg SV (Austrija)

05.02. AC Horsens (Danska)

09.02. FC Qiziqum (Uzbekistan)

11.02. Nasaf Qarshi (Uzbekistan)

12.02. Kolos Kovalivka (Ukrajina)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.