LIGA NACIJA

Fuad Muzurović za "Avaz": Nek' u Podgorici pobijede naši, a ko su moji, to pogađajte

Bivši selektor našeg državnog tima najavio večerašnju utakmicu

Muzurović: Želim dobar rezultat za obje selekcije. ARHIV

Piše: G. Šumar

11.6.2022

Legendarni Fuad Muzurović (76), nekadašnji selektor naše fudbalske reprezentacije, zbog zdravstvenih problema neće večeras (20.45 sati) biti na Stadionu pod Goricom, gdje Crna Gora i BiH igraju meč trećeg kola Lige nacija – grupa B3.


Korektan meč

 - Nažalost, ne mogu otići na utakmicu, rekao je Muzurović i dodao: 

- U rodnoj Crnoj Gori imam puno prijatelja, ali zbog problema s nogom, malo mi je naporno da idem na taj put. 

Ističe da je gledao oba večerašnja rivala na startu Lige nacija. 

- Crna Gora je dobro odigrala protiv Rumunije u Podgorici, a nisu baš toliko razočarali u Helsinkiju, gdje su poraženi (2:0 – op.a.)... U svakom slučaju, večeras očekujem jednu dobru utakmicu. Hvala Bogu da je reprezentacija BiH pobijedila Rumuniju (1:0), pa sa većim optimizmom ulazi u podgorički duel. Nadam se da će utakmica biti kvalitetna. Kao rođeni Crnogorac, kažem: Nek' pobijede naši. A koji su naši, to pogađajte, kroz smijeh je rekao Muzurović.

Crnogorci će večeras biti bez Stefana Savića i Stevana Jovetića, ali će imati prednost domaćeg terena.

- Gledajući po utakmicama s Rumunima, prednost domaćeg terena je evidentna. Međutim, utakmica u Finskoj, bez obzira što smo izjednačili praktično u zadnjoj sekundi (1:1), daje optimizam da bi mogli ostvariti dobar rezultat i u Crnoj Gori. U svakom slučaju, želim da obje selekcije odigraju jednu korektnu, dobru utakmicu. Neka pobijedi bolji. Želim dobar rezultat za obje selekcije – zaključio je legendarni Fuko.

Svi su naši

Na kraju razgovora Muzurović nam je ispričao jednu od brojnih anegdota dok je bio selektor naše reprezentacije.

- Moj prijatelji iz rodnog Bijelog Polja – prije svih Kasumović koji je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, zamolio me da odigramo jednu prijateljsku utakmicu. Tada je direktor naše reprezentacije bio Ahmed Pašalić... Kada smo to sve dogovorili, odem je sa njima u Bijelo Polje i pred utakmicu djeca iz komšiluka - koja su me prepoznala, pitaju me: Čika Fuade, za koga ćete vi navijati? A ja odgovaram: Za naše. Pa neka tumače kako hoće. Svi su naši, kroz smijeh je ponovo rekao Muzurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.