DRUGA ŠANSA

Mehmed Baždarević za "Avaz": Blizu sam povratka u Sošo, klub ima visoke ambicije

Ovaj klub nije nepoznanica našem treneru jer je Baždarević već vodio Sošo 2012.

Meša se vraća u klub koji je vodio 2012.. FSBIH

Piše: M. Kadić

19.6.2022

Proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji selektor fudbalske selekcije BiH, Mehmed Baždarević, kandidat je za novog trenera francuskog drugoligaša Sošoa.

Ovaj klub nije nepoznanica našem treneru jer je Baždarević već vodio Sošo 2012., ali je dobio otkaz u klubu.

U razgovoru za portal "Avaza", popularni Meša potvrdio je tačnost ove informacije.

- Istina je, ali sve je još na dugom štapu. Više bih trebao o svemu znati do utorka. Investitori u klubu su Kinezi, u klubu žele da se je vratim i nastavim neki ozbiljan projekat. Da vratimo klub na stare staze, da se brinemo o mladim igračima. Na drugoj strani investitori žele nešto drugo, da kupuju igrače, rezultat preko noći, i tu se malo razilazimo. Ipak, mislim da ću morati raditi da bih se vratio u trenerske vode, a da li će to biti u Sošou ili nekom drugom klubu, vidjet ćemo, kaže nam Baždarević.

Sošo, koji je član Lige 2,  prošle godine bio je blizu plasmana u Ligu 1, ali...

- Oni su koliko se sjećam završili na petom mjestu što nije dobro. Ja bih, iskreno, volio da moj novi - stari klub bude Sošo, jer je to tim koji ima temelj da napreduje, ali opet kažem, postoje neka razilaženja u tim sportskim planovima između mene i ljudi koji vode sve to. Mada, spreman sam i za adaptaciju, zaključio je Baždarević.

Pored selekcije "Zmajeva" i Sošoa radio je još kao trener u Istresu, ES Sahelu, Al-Vakrahu, Grenoblu, Parisu, te Gengamu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.