PREMIJER LIGA BIH

Rapsodija Tuzla Cityja protiv Sarajeva: Pogledajte sve golove sa utakmice odigrane na Bilinom polju

Gosti su slavili sa uvjerljivih 5:1 i tako nanijeli jedan od najtežih poraza bordo tima ikada u Premijer ligi naše zemlje

Detalj s utakmice u Zenici. Screenshot

E. Ć.

11.8.2022

Zaostalu utakmicu 1. kola Premijer lige BiH na stadionu Bilino polje sinoć su odigrali Sarajevo, koje je bilo domaćin zbog obnove stadiona Koševo, i ekipa Tuzla Cityja.

Gosti su slavili sa uvjerljivih 5:1 i tako nanijeli jedan od najtežih poraza bordo tima ikada u Premijer ligi naše zemlje. Veliki broj pristalica Sarajeva Zenicu je nakon utakmice napustilo pognute glave, razočarano teškim porazom svog kluba.


Tuzlaci su poveli već u 9. minuti kada je Damir Mehidić pogodio za 0:1. Pokušavalo je Sarajevo da poravna, ali su u finišu prvog dijela primili drugi gol kada je s bijele tačke bio siguran Petar Mišić. Na startu drugog dijela pogodio je Amadu Kulibali (Amadou Coulibaly).

Na 0:4 povisio je Andrej Đokanović kada je nakon nespretne reakcije poslao loptu u vlastitu mrežu, a peti gol Tuzla Cityja bio je djelo Semira Smajlagića. Poraz Sarajeva ublažio je Hamza Čataković golom u sudijskoj nadoknadi.

Sve pogotke s meča na Bilinom polju pogledajte u videu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.