KONFERENCIJSKA LIGA

Epilog haosa u Nici: Jedna osoba u kritičnom stanju, ukupno 32 povrijeđenih

Umiješani i huligani PSG-a

U Fudbalskom klubu Nica su ogorčeni, policija još više, jer smatra da ni organizatori meča nisu smjeli da navijače dva kluba smjeste tako blizu.. Agencije

G. Š.

9.9.2022

Kelnovi ultrasi napravili su jučer haos u Nici, gdje je njemački bundesligaš odigrao prvu utakmicu u Konferencijskoj lige 2022/2023. Njemački huligani izrasli su u jednu od najbezobzirnijih grupa Evrope. O tome svjedoči i epilog iz Francuske – 32 povrijeđene osobe na jučerašnjem okršaju koji su, prema obrazloženju domaćina, počeli gosti kada su pod dejstvom alkohola krenuli na Nicine navijače. 


Devet povrijeđenih policajaca

Među njima devet je povrijeđenih policajaca, jedna osoba je ubodena nožem, sve skupa četiri osobe su u bolnici, a jednoj se bori za život. Ta jedna je bila u bojama Kelna, mada je pristigla iz Pariza. Neće skoro nazad, nažalost, pomenuti navijač je pao sa tribine visoke oko pet metara.

Ironija je ta što ga je sa nje gurnuo drugi navijač Kelna. Nije vidio kako mu ovaj prilazi sa leđa. I nije se previše ni obazirao. Samo se vratio da pokupi baklju i opet je baci prema “suparnicima“.

Sve je počelo još i prije utakmice, Kelnove pristalice su već u gradu pravili probleme, ali se sve zakuhalo na samoj Alijan Rivijeri. Tamo su imali tribinu sa mjestima rezervisanim za 7.800 gostujućih navijača, ali je njih nekoliko stotina preskočilo ogradu i ispred predsjedničke lože krenulo ka kopu sa Nicinim navijačima.


Potpuni haos

Umiješala se policija, Nicini ultrasi su krenuli u kontraofanzivu. Letjele su stolice, gvozdene šipke... - potpuni haos. Agencija AFP prenosi da je na Kelnovoj tribini primijećeno i prisustvo navijača Pari Sen Žermena, samo kamufliranih u boje njemačkog kluba. Kad je meč i počeo, sa zakašnjenjem od sat vremena, na tom dijelu tribina bila je istaknuta i zastava Pari Sen Žermenove navijačke grupe “Supras Auteuil“.

U Fudbalskom klubu Nica su ogorčeni, policija još više, jer smatra da ni organizatori meča nisu smjeli da navijače dva kluba smjeste tako blizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.