ODUŠEVIO GA PRISTUPOM

Ridiger ispričao anegdotu o Anćelotiju: Roštiljamo i odjednom se on pojavi na vratima

Nakon samo ovih prvih nekoliko mjeseci, moram reći da niko nije ni blizu Anćelotiju kada je u pitanju njegov odnos prema igračima, rekao je njemački reprezentativac

Anćeloti i Ridiger. Twitter

E. Ć.

21.9.2022

Njemački reprezentativac Antonio Ridiger (Rudiger) je nakon pet sezona ovog ljeta napustio Čelzi i kao slobodan fudbaler pridružio se Real Madridu. 

U razgovoru za "Sport1", istakao je kako je prezadovoljan prvim mjesecima u Španiji. Kazao je kako se do sada nije bolje uklopio u jednu ekipu, kao što je to slučaj s Realom. Posebnu ulogu u tome odigrao je i trener Reala Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti).

Ridiger je ispričao anegdotu o treneru Reala.

- Moja porodica i ja tek smo došli u Madrid. Jedan smo dan pekli roštilj kad je odjednom neko pozvonio. Otvorio sam vrata i Anćeloti je bio tamo! Vau!

Sjedio je i ručao s nama te upoznao moju porodicu. On je vrlo ljubazan i otvoren čovjek. Ostao je s nama dva sata, razgovarali smo o svemu. Nikad nisam doživio tako nešto s drugim trenerima. Nakon samo ovih prvih nekoliko mjeseci, moram reći da niko nije ni blizu Anćelotiju kada je u pitanju njegov odnos prema igračima. 

On je trenerska legenda koja je osvajala trofeje Lige prvaka kad sam ja još bio klinac. Raditi s njim svaki dan u najvećem svjetskom klubu jednostavno je prekrasno - ispričao je Ridiger.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.