LIGA PRVAKA

Barcelona večeras igra meč godine: Najveći Ćavijev ispit na klupi

Imam dva napadača koji su odigrali tri ili četiri utakmice zaredom, tako da bih mogao da odlučim da gurnem Čalhanoglua ili Mhtarijana napred u ulogu drugog napadača - rekao je Inzagi

Ćavi: Ispit zrelosti. Arhiva

G. Š.

12.10.2022

Barcelonin poraz od Bajerna u 2. kolu elitnog klupskog takmičenja nije bio iznenađenje. Katalonci su u Minhenu sami sebi "pucali u nogu", jer su propustili niz šansi za koje su dvaput kažnjeni, kako to obično biva. S druge strane, njen prošlosedmični neuspjeh u duelu sa Interom za većinu ljubitelja fudbala bio je neočekivan, prevashodno zbog drastične razlike u formama. 

Bajern je neuhvatljiv

Italijanski vicešampion našeg Edina Džeke zasluženo je slavio zahvaljujući stamenoj odbrani i fanatičnoj borbenosti koji su sputali rivala u namjeri da materijalizuje strpljivu igru sa milion kratkih pasova, s tim da su i jedni, i drugi imali pritužbe na suđenje i odluke donesene u VAR sobi, pogotovu Blaugrana.

Sada se situacija u grupi promijenila u korist Nerazura, koji imaju tri boda više od Ćavijevih izabranika, tako da bi im i remi završio ogroman posao u borbi za drugo mjesto - utisak je da je Bajern neuhvatljiv. Stoga trener gostiju Simone Inzagi sigurno neće ništa mijenjati kada je riječ o taktičkoj postavci, osim što će i Interovi napadači imati još više defanzivnih zadataka. 

Isto važi i za Ćavija, koji je tokom sedamnaestogodišnje igračke karijere na Nou Kampu bio jedan od glavnih protagonista takozvane „tiki-take”, sistema koji sa malim modifikacijama forsira i kao trener.

To mahom daje rezultate, a uz malo sreće trebalo bi i u ovom revanšu, u kojem će golman crno-plavih Andre Onana biti na silnim iskušenjima (Kamerunac u Ligi prvaka ima prednost u odnosu na mnogo iskusnijeg kapitena Samira Handanovića).

Igrački kadar

Trener Katalonaca ima dosta kadrovskih problema, posebno u odbrani. I dalje su van stroja Belerin, Kristensen, Arauho, kao i nizozemski napadač Depaj. Kunde je također isopao iz konkurencije za tim, iako su se u Barceloni nadali da bi mogao na teren u ključnom meču ove sezone u Ligi prvaka. Dobra vijest za domaće navijače je da se u ekipu opet vratio Kesi, ljetošnje pojačanje iz Milana. 

S druge strane terena, Romelu Lukaku nikako da se vrati na teren. Nije u kombinaciji za tim na Nou Kampu, kao ni Korea, Brozović i Kordaz. Džeko i Martinez su tandem u špicu poslije povrede Lukakua. Trener Nerazura Inzagi najavio je da bi jedan od njih dvojice mogao da počne s klupe.

- Imam dva napadača koji su odigrali tri ili četiri utakmice zaredom, tako da bih mogao da odlučim da gurnem Čalhanoglua ili Mhtarijana napred u ulogu drugog napadača - rekao je Inzagi.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.53. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.