PREMIJER LIGA BIH

Osim: Nismo izgledali kao neka seoska ekipa

Naš plan igre nije bio da primimo gol u 9. minuti, istakao je trener Veleža

Osim: Znali smo da nam treba i malo sreće. FK VELEŽ MOSTAR

A. V.

12.10.2022

Trener Veleža Amar Osim nije mogao biti zadovoljan nakon poraza njegove ekipe u mostarskom derbiju od Zrinjskog (1:0).

- Rani gol Zrinjskog je okrenuo utakmicu na stranu na koju nije trebalo po nas. Naš plan igre nije bio da primimo gol u 9. minuti, a taj gol je dao Zrinjskom mogućnost da mogu mirnije igrati. Logično je bilo i da će pasti nakon niza utakmica koje igraju stalno. Nestalo im svježine, ali su imali vodstvo i mogli lakše igrati. Mi smo znali da nam treba malo i sreće, da se poklope neke stvari. Taj gol je odlučio utakmicu, takav gol i zaslužuje da bude pobjedonosni. Čestitam Zrinjskom - rekao je Osim.

- Naprijed smo bili jalovi. Morali smo neke igrače izvesti, a domaćin ima puno više opcija za neke kombinacije. Moraš pokušati da imaš kontrolu na utakmici, da se onda primakneš. Svjesni smo da su nam se neke stvari morali poklopiti za dobar rezultat. Nisu se poklopile, nismo zadovoljni, izgubili smo. Nismo izgledali kao neka seoska ekipa, raštrkana, ali nismo bili ni previše opasni prema naprijed. Jedan gol je odlučio utakmicu i čestitam Zrinjskom - dodao je Osim.

Osim se osvrnuo i na paljenje stolica navijača Veleža na kraju utakmice.

- Zamalo me vatrogasna kola nisu udrarila. Mislim da to nije OK, jer će klub platiti kaznu. Definitivno se ne slažem s tim, iako su u pitanju naši navijači, jer tako možete ugroziti nekoga. Vjerovatno postoji bolji način da se podrži klub, a ne bih ulazio u razloge koji su do toga doveli - kazao je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.