MOZZART BET SUPERLIGA

Može li Novi Pazar konačno prekinuti negativan niz protiv Javora

Nadrealno zvuči da su Ivanjičani na šest posljednjih mečeva u Pazaru ostvarili isto toliko pobjeda

Ekipa trenera Damira Čakara čeka 18. kolo Mozzart Bet Superlige kao šestoplasirana sa 28 bodova. FK Novi Pazar

Piše: G. Š.

4.11.2022

Fudbaleri Novog Pazara nastavljaju da dočekuje tradicionalno neprijatne goste, a večerašnji (18 sati) protivnik Javor nezgodniji je za "Plave" čak i od Crvene zvezde, koja je pet puta uzastopno slavila kraj Jošanice. Nadrealno zvuči da su Ivanjičani na šest posljednjih mečeva u Pazaru ostvarili isto toliko pobjeda, od toga četiri u superligaškom karavanu, te po jednu u konkurenciji prvoligaša i Kupu Srbije.

Ekipa trenera Damira Čakara čeka 18. kolo Mozzart Bet Superlige kao šestoplasirana sa 28 bodova, dok je klub iz Ivanjice tik iznad zone ispadanja i zauzima 14. mjesto na tabeli sa 13 bodova.

- Čini mi se da je dobar moment za Javor i neka uzlazna linija forme. Iznenadili su Partizan (3:3 - op.a.) u Beogradu, a potom, dominirali u porazu (0:1) od TSC-a u Ivanjici - možda i nezasluženom. Što se nas tiče, osim pobjede nemamo drugu opciju. U ovom trenutku zadovoljavaju nas samo tri boda. Veliki respekt prema Javoru, njihovoj ekipi i toj nekoj tradiciji, koja je u posljednoj deceniji na njihovoj strani, ali tradicije su tu da bi se rušile. Vjerujem u svoje momke. Ovom prilikom pozvao bih i publiku da dođe u što većem broju i da na kraju svi zajedno slavimo, rekao je Čakar.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.60. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.