IZABRANICI ZLATKA DALIĆA

Hajdukova zvijezda Marko Livaja otkrio u kakvom je stanju njegova povreda

Petković je dodao ne stavljaju sebi veliki pritisak na leđa te da nemaju razloga slušati bilo kakve predikcije o favoritima za osvajanje

S održane konferencije za medije. Goran Stanzl / Pixsell

Z. K / Index

19.11.2022

Četiri su dana do prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Izabranici Zlatka Dalića otvorit će ga u srijedu od 11 sati prije Maroka. Na konferenciji za medije o toj utakmici, ali i o SP-u općenito, govorili su Dinamova zvijezda Bruno Petković te Hajdukova zvijezda Marko Livaja.

- Sigurno drugačiji osjećaj od Eura, koji je bio u vrijeme korone. Nije bio takav osjećaj velikog takmičenja. Svjetsko prvenstvo je i veća smotra i velika pozornica za sve naše igrače. Konkurencija je velika, to je normalno u hrvatskoj reprezentaciji. Kvaliteta je ogromna. Ne opterećujem se time, svi ovdje imamo isti cilj. Ko god od igrača bude igrao i zabijao, bit će dobro – kazao je Petković.


Dobra ekipa

Livaja je govorio o svojoj povredi: „Nije ništa strašno, bio je hematom. Nadam se da ću sutra početi normalno trenirati."

Petković se također osvrnuo na Maroko rekavši kako je to jako dobra ekipa.

- Tek ćemo napraviti videoanalizu, ali poznajemo njihove pojedince, znamo kakvi su igrači. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i da ćemo biti pravi na toj utakmici – istakao je Petković.

- Ima dosta novih igrača koji još nisu igrali na velikom takmičenju. Svima je čast predstavljati svoju zemlju. Ne opterećujem se, prvi fokus mi je da ozdravim, a onda da pomognem reprezentaciji ako mogu. Pomogao mi je i gol protiv Austrije, moglo bi se reći prvi bitan gol za reprezentaciju – kazao je Livaja.

Petković je dodao ne stavljaju sebi veliki pritisak na leđa te da nemaju razloga slušati bilo kakve predikcije o favoritima za osvajanje.

- Idemo korak po korak, imamo svoj cilj i svoju ekipu, maksimalno smo fokusirani. Na kraju će se na terenu pokazati ko je bio u pravu – dodao je Petković.

- Složio bih se s Petkom. Idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije je otvaranje protiv Maroka, ali mislim da imamo dobre šanse da ponovimo rezultat kao u Rusiji – istakao je Livaja.


Veliki klubovi

Petković je govorio i o poziciji napadača, koju su neki ocijenili najslabijom u Hrvatskoj.

- Ne dotiču me takvi tekstovi ni takva nagađanja. Još od svojih prijašnjih vremena nikad nisam bio omiljen. Isključivo sam fokusiran na sve što mogu popraviti na sebi i na to čime ja mogu doprinijeti reprezentaciji. Imamo jako raznovrsne, jako dobre napadače. Nismo možda toliko postigli na reprezentativnom ili inozemnom planu, ali imamo kvalitetu. Hrvatska se nema čega bojati – kazao je Petković.

Livaja se nadovazao rekavši kako Maroko ima velike igrače koji igraju u velikim klubovima.

- Iskusna su momčad, ali nadamo se pobjedi. Nije isto igrati u reprezentaciji i u klubu – dodao je Livaja.

Petković je govorio i o zabrani alkohola u Kataru rekavši kako to nisu pitanja kojima bi se oni trebali baviti te da su fokusirani isključivo na nogomet.

- Nisam očekivao da ću biti na Svjetskom prvenstvu kad sam dolazio u Hajduk. Nisam opterećen tim da moram nešto pokazati da bih bio na idućem velikom takmičenju. Imamo kvalitetu naprijed, nije bitno ko će zabiti golove, bitno je da igramo dobro, a golovi će samo doći – kratko je odgovori Livaja.


Prokomentirali i jedan drugoga

Za kraj su prokomentirali i jedan drugoga te rivalstvo Dinama i Hajduka.

- Pričamo u reprezentaciji dosta o hrvatskom nogometu mi koji igramo u HNL-u. Brunu znam gotovo 20 godina, trenirali smo zajedno, vidjet ćemo na kraju ko će biti prvi... – rekao je Livaja.

Petković je otkrio šta misli o Livaji: "Marko je odličan igrač, njegova statistika govori sve. Imamo dosta dobar odnos još i prije nego što smo se vratili u Hrvatsku. Jako dobro se slažemo na terenu."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.