HERV RENAR

Epski govor selektora Saudijske Arabije nakon čega je pala Argentina, proslavio se i njegov prevoditelj

Prošli put kad je Mesi imao loptu na sredini terena, vi stojite ispred odbrane. Ne znate da mu morate prići na sredini? Uzmi svoj telefon i slikaj se s njim, ako želiš, vikao je Renar

Renar: Uspješno "razdrmao" igrače. Screenshot

E. Ć.

26.11.2022

Selekcija Saudijske Arabije ostvarila je jednu od najvećih senzacija u historiji svjetskih prvenstava jer je nakon preokreta savladala jednog od favorita turnira reprezentaciju Argentine (2:1).

U Saudijskoj Arabiji je zavladalo ludilo, a kraljevska porodica je odlučila počastiti svakog igrača automobilom Rolls-Royce Phantom koji vrijedi oko 450 hiljada dolara. 








Iako su "Gaučosi" poveli golom Lionela Mesija (Messi), Saudijci nisu pali u očaj, a u drugom poluvremenu režirali su preokret. Za sve je "kriv" Herv Renar (Herve Renard), francuski stručnjak i selektor Saudijske Arabije, koji je u svlačionici između dva poluvremena održao sjajan govor.

Sada je objavljen snimak epskog govora francuskog stručnjaka nakon kojeg su Saudijci okrenuli Argentinu i bacili Mesija i društvo u očaj. Na snimku je hit i njegov prevoditelj koji je, želeći prenijeti emociju, galamio kada i Renar.



- Šta to radimo? Da li je ovo presing? Prošli put kad je Mesi imao loptu na sredini terena, vi stojite ispred odbrane. Ne znate da mu morate prići na sredini? Uzmi svoj telefon i slikaj se s njim, ako želiš - govorio je Renar i dodao:

- Ne osjećate ništa ovdje? Ne osjećate da se možete vratiti? Ne osjećate? Opustite se! Hajde dečki, ovo je Svjetsko prvenstvo. Daj sve od sebe! Pokreni se - poručio je Renar.

Golove s utakmice Argentina - Saudijska Arabija možete pogledati OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.