PRED ODLUČUJUĆI MEČ

Haos u Belgiji uoči Hrvatske, Azar i Kurtoa poručili: Ako nađemo izdajicu, otjerat ćemo ga iz reprezentacije

Prema navodima belgijskog RTL-a, svlačionica je u rasulu jer Kurtoa ne priča sa De Brujneom, Azar sa Trosarom, dok su u lošim odnosima i Lukaku i Bačuaji

Azar i Kurtoa: Uvjeravaju da je sve uredu u svlačionici Belgije. Twitter

E. Ć.

29.11.2022

Fudbaleri Belgije će prolaz u narednu rundu Svjetskog prvenstva tražiti u trećem kolu grupne faze protiv reprezentacije Hrvatske, a uoči tog duela pojavile su se vijesti o sukobu unutar svlačionice "Crvenih đavola".

Stoga su pred novinare izašli Eden Azar (Hazard) i Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji su negirali nagađanja da je Belgija u rasulu pred odlučujući meč grupne faze Mundijala u Kataru.

Ništa se veliko nije dogodilo nakon Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli. Sad želimo pobijediti Hrvatsku. Imamo dva dana da se pripremimo. Rekli smo da moramo igrati bolje. Velika su očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudit ćemo se da je pokažemo. Zajedno smo sjeli jučer, svi igrači i osoblje. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu danas na presicu - izjavio je Azar.


Podsjetimo, mediji su pisali o sukobu Azara i Kevina De Brujnea (De Bruyne) sa Janom Vertongenom (Verthongen). Navodno je svemu prethodila izjava De Brujnea koji je rekao da su igrači u odbrani stari, na što mu je saigrač odgovorio kako su možda ipak problem oni stariji fudbaleri u napadu, jer tim ne postiže golove.

- Nemamo problema u ekipi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Ali sad smo još više motivirani da pobijedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljut kad smo izgubili od Maroka, ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo. Ima previše laži, pričale su se priče koje nisu istinite, da sam razbijao po svlačionici. Bili smo razočarani, ali nismo vikali, od toga nema koristi. Ako nađemo izdajicu, taj više neće biti u reprezentaciji - izjavio je Kurtoa.

Inače, prema navodima belgijskog RTL-a Kurtoa je u lošim odnosima sa De Brujneom, Azar sa Leonardom Trosarom (Trossard), a Romelu Lukaku ne priča sa kolegom iz napada Mičijem Bačuaijem (Michy Batshuayi).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.