SP U KATARU

Historija: Prva žena koja sudi na Mundijalu, dijelit će pravdu na bitnom meču za osminu finala

Frapar je ukazana čast da dijeli pravdu u duelu 3. kola grupe E između selekcija Njemačke i Kostarike, koji se igra u četvrtak od 20 sati

Frapar: Prije dvije godine sudila prvi meč u Ligi prvaka. Twitter

E. Ć.

29.11.2022

Francuskinja Stefani Frapar (Stephanie Frappart) ispisat će historiju, jer će u četvrtak postati prva žena koja će suditi na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva za muškarce.

Njoj je ukazana čast da dijeli pravdu u duelu 3. kola grupe E između selekcija Njemačke i Kostarike, koji se igra u četvrtak od 20 sati. Ovaj susret je od velike važnosti i za jedne i za druge. Njemačkoj igra samo pobjeda, ali pod uslovom da Španija pobjedi Japan. Kostarika bi mogla proći grupu i s remijem, ali u tom slučaju Japan mora izgubiti od Španaca.

Što se Frapar tiče, ona je u decembru 2020. godine dijelila pravdu na utakmici Lige prvaka između Juventusa i Dinamo Kijeva, a u posljednjem mjesecu 2020. je sudila i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u susretu Nizozemske i Latvije. 

Inače, u četvrtak će na meču Kostarika - Njemačka kompletan sudijski tim činiti žene. Frapar će asistentice biti Neuza Bak (Back) iz Brazila i Karen Diaz Medina iz Meksika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.