SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Napadač Švicaraca Seferović nikada nije zaboravio porijeklo: Na laktu ima kompletnu mapu BiH

Zbog korijena je Seferović na laktu istetovirao kompletnu mapu Bosne i Hercegovine

Haris Seferović. Avaz

Piše: G. Š.

2.12.2022

Reprezentacije Srbije i Švicarske večeras (20 sati) će u odlučujućoj utakmici grupe G Mundijala 2022. igrati za prolazak grupe. To je duel koji će i u našoj domovini izazvati posebnu pažnju, kako zbog dobrih komšijskih odnos, tako i činjenice da za Švicarce igra Bosanac sa švicarskim fudbalskim državljanstvom Haris Seferović. Napadač Benfike na posudbi u Galatasaraju porijeklom je iz okoline Sanskog Mosta, a na laktu lijeve ruke ima istetovirane granice naše države koja je prekrivena zastavom sa ljiljanima.

- ... Među njima bi na terenu trebalo da se nađe i iskusni Haris Seferović (30), koji ima neobičnu tetovažu na lijevoj ruci. Iako je rođen u gradu Surze nedaleko od Lucerna, Haris je porijeklom iz bivše Jugoslavije. Njegovi roditelji su još osamdesetih godina iz Sanskog Mosta otišli u njemački dio Švicarske, a zbog korijena je Seferović na laktu istetovirao kompletnu mapu Bosne i Hercegovine.

Novinar srbijanskog Monda napominje kako su veze Seferovića sa BiH izuzetne jake, ali da uprkos tome nije zaigrao za BiH, već za Švicarsku gdje je do sada odigrao 91. utakmici i postigao 25 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.