NASTUPALI U SERIJI A

Selektor Argentine u prošlosti igrao s hrvatskim reprezentativcem, sutra će biti na suprotnim stranama

Skaloni i Livaja su od 2013. do 2014. nastupali u dresu Atalante

Skaloni: Posebno dobro poznaje jednog "Vatrenog". AP

E. Ć.

12.12.2022

Hrvatska i Argentina sutra igraju polufinale Svjetskog prvenstva. To je jedna od posljednje četiri utakmice koje će se igrati na Mundijalu u Kataru. 

"Vatreni" ili "Gaučosi", Modrić ili Mesi (Messi) - za samo jedne ima mjesta u finalu. Argentinci će sigurno tražiti osvetu za poraz iz Rusije prije četiri godine kada ih je Hrvatska u grupnoj fazi savladala sa 3:0. 

U dvije ekipe ima mnogo poznanika, što trenutnih, što bivših saigrača, a zanimljivo da je selektor Argentine Lionel Skaloni (Scaloni) igrao protiv Alehandra Papua Gomeza (Alejandro) kojem je sada trener.


Livaja i Skaloni: Od 2013. do 2014. zajedno igrali u Atalanti. Twitter

Da još bude zanimljivije, Skaloni je bio saigrač i napadaču Hrvatske Marku Livaji. Njih dvojica su dijelili svlačionicu Atalante. Argentinski selektor je u Atalanti proveo posljednje dvije godine igračke karijere (2013. - 2015.), dok je Livaja boje kluba iz Bergama branio godinu dana (2013. - 2014.).

Sada će biti jedan nasuprot drugog. Jedan će slaviti, drugi će tugovati. Podsjetimo, pobjednik para Hrvatska - Argentina u finalu će se sastati sa boljim iz duela Francuske i Maroka. 

Inače, Skaloni je bio defanzivnije orijentiran fudbaler. U 15 nastupa za Atalantu nije postigao nijedan gol, dok je Livaja odigrao 31 utakmicu za "plavo-crne", a dao je četiri pogotka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.