SELEKTOR HRVATSKE

Nakon poraza od Argentine, oglasio se Dalić: Ne mogu ništa zamjeriti momcima

Imali smo kontrolu prvih pola sata, ali onda smo primili gol nakon tog penala, istakao je Dalić

Dalić: Igračima nemam šta zamjeriti. AP

E. Ć.

13.12.2022

Fudbaleri Hrvatske izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva od Argentine 3:0. "Vatreni" nisu odigrali onako kako su navikli svoje navijače u Kataru, a Mesi (Lionel Messi) i društvo su to kaznili. 

Nakon utakmice oglasio se i selektor Hrvatske Zlatko Dalić. On je čestitao Argentincima na plasmanu u finalu, gdje će igrati s boljim iz sutrašnjeg duela Francuske i Maroka.

- Ne mogu ništa zamjeriti svojim momcima. Imali smo kontrolu prvih pola sata, ali onda smo primili gol nakon tog penala. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. Koliko sam shvatio, momci su se bunili protiv kornera. Iz te smo akcije primili gol. No izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti - rekao je Dalić za HRT nakon utakmice.


Dodao je da se moraju spremiti za utakmicu za bronzu.

- Mi smo stvarali dobre situacije, međutim nismo bili konkretni. Sve smo pripremili, no nedostajao nam je pravi, istinski napadač. Htjeli smo dobiti dubinu s Oršićem, da budemo okomitiji. No primili smo još jedan gol. 

Zaslužen poraz. Brozović je osjetio bol u mišiću. Htjeli smo ga sačuvati za sljedeću utakmicu. Da nam je ovo neko nudio prije Svjetskog prvenstva, prihvatili bismo odmah. Idemo u borbu za treće mjesto - poručio je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.