NEREALAN REZULTAT

Skaloni: Nisam siguran da smo bili bolji za tri gola

Hrvatska nije lak protivnik, bilo nam je potrebno dosta energije da ih pobijedimo, rekao je argentinski selektor

Skaloni: Mesi je sve Argentincima. TWITTER

A. V.

14.12.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni (Scaloni) izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u finale Sjvetskog prvenstva u Kataru. 

Posebno je istakao kvalitet selekcije Hrvatske i da nije bilo ni malo lako nadigrati ih, uprkos ubjedljivoj pobjedi od 3:0.

- Možda rezultat ne odražava pravo stanje na terenu. Zaslužili smo da pobijedimo, ali nisam siguran da je to realan rezultat. Hrvati su igrali odlično, kontrolisali su igru prvih pola sata, njihov vezni red igra dugo zajedno, jako ih je teško čuvati. Tako da nisam siguran da smo bili bolji za tri gola. Poslije penala smo okrenuli utakmicu. Ovo je historijski trenutak - rekao je Skaloni.

Argentina je na ovom meču imala veliku podršku navijača.

- To je teško opisati riječima. Slavimo pobjede na poseban način, zajedno sa navijačima. Kada smo izgubili od Saudijske Arabije, navijači su bili uz nas - dodao je Skaloni.

Skaloni je istakao da ima privilegiju da bude seletor Lionelu Mesiju (Messi).

- Mesi je motivacija ostalim fudbalerima. On je sve Argentincima - dodao je selektor Argentine.

Ponovio je da Argentini nije bilo lako da pobijedi Hrvatsku.

- Mislim da smo igrali dobro, ali važan je i kontekst, značaj utakmice, ovo je polufinale SP. Hrvatska nije lak protivnik, bilo nam je potrebno dosta energije da ih pobijedimo. Morate da igrate srcem. Ako možete da budete kreativni, onda još bolje. Nije samo taktika važna, moramo da se nosimo s teškim situacijama, a za to nam je potrebno srce. Moj tim na svakoj utakmici ostavlja srce na terenu, tako je bilo, tako će i da bude - zaključio je Skaloni.

Argentina će se u nedelju sastati u finalu sa pobjednikom meča između Francuske i Maroka, koji se igra večeras od 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.