FK SARAJEVO

Ajla Alimanović: Obavili smo razgovor sa Prosinečkim, ali njegova vizija se nije uklapala sa našom

Mirza Varešanović se nametnuo kao logično domaće rješenje, rekla je direktorica kluba s Koševa

Ajla Alimanović. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

30.12.2022

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović je na zvaničnom Youtube kanalu kluba s Koševa odgovarala na pitanja navijača. Jedno od pitanja bilo je oko novog trenera Mirze Varešanovića.

- Nismo željeli razmišljati o treneru dok se nije završila posljednja utakmica u polusezoni, rekla je Ajla Alimanović i dodala: 

- Gospodin Mirvić je nakon toga stigao u Sarajevo i onda smo imali interne diskusije i listu trenera koji su bili kandidati. Jedan od prvih na listi bio je i Marko Nikolić. Razgovarali smo s njim, ali njegov dolazak nije bio realan. On je veliki trener, želi da napreduje, da radi u najjačim ligama u Evropi. Razgovarali smo sa Mehom Kodrom, ali on nije htio da dođe u istu situaciju u kakvoj je bio prije u Sarajevu. Tada je otjeran nakon samo pet mjeseci i ne želi da bude slična situacija. Obavili smo razgovor sa Robertom Prosinečkim, ali njegova vizija se nije uklapala sa našom. 


Ostvareni su određeni kontakti i sa nekoliko hrvatskih trenera, ali kako kaže direktorica FK Sarajevo, teško je dovesti njih u našu ligu.

- Mirza Varešanović se nametnuo kao logično domaće rješenje. Pratio je igru i rezultate te je imao odličan uvid u ono što je dobro, ali i ono što nije. Pokazao je volju da je spreman prihvatiti izazov te preuzeti odgovornost. Rekao je sam da će otići ako ne ispuni cilj, zaključila je Ajla Alimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.